I går aftes holdt vi en smule forsinket årets Thanksgiving middag. De fleste af retterne var de same som altid (og kan alle findes her på sitet), men en enkelt nyskabelse havde fundet ved til bordet: En lækker blåbærtærte. Vi snød en smule og brugte købt tærtedej, men lav endeligt en selv hvis tiden og lysten er til det 😉
2 tærtebunde
1½ l blåbær (vi brugte frosne)
1 Spsk limesaft
½ dl hvedemel
1,25 dl sukker
¼ tsk stødt kanel
1 æg (til pensling)
Kom den ene tærtebund i en tærteform og skær kanterne til så der er ca. 1 cm ekstra kant. Kom herefter formen i køleskabet og lad den hvile i 30 minutter.
Mens bunden hviler kommes alle ingredienserne (undtagen æg) i en skål og blandes sammen.
Tag bunden ud af køleskabet og kom fyldet i. Læg den anden tærtebund over og tryk kanterne på bund og top godt sammen hele vejen rundt med fingrene. Skær 4 små huller i låget så dampen kan komme ud.
Pisk ægget sammen i en lille skål og pensl toppen med det piskede æg.
Bag tærten ved 175o i 30-40 min indtil dejen er bagt og har fået en smuk brun farve.
Tærten kan serveres både kold eller varm og en god hjemmelavet vaniljeis passer godt til.