En ægte britisk klassiker. Denne ret kan også laves med okseød istedet for lam, men så hedder det en Cottage pie, og der findes også andre varianter.
Måned: november 2007
Hokkaidosuppe
Kan ikke huske hvor denne kommer fra, muligvis Aarstiderne, men jeg havde den ihvertfald på et stykke gulnet papir. Det er en yderst velsmagende suppe, som kan bruges til forret eller hovedret.
Sparerib Barbeque Sauce
Denne opskrift er fra det sydlige USA og er perfekt ikke kun til Spareribs, men også til alt andet grillet svinekød. Alle mål i opskriften er amerikanske.
Continue reading “Sparerib Barbeque Sauce”
Kalkun med “stuffing”
Til Thanksgiving spiser man kalkun. Det er en vanskellig fugl at tilberede, og der er mange forskellige overbevisninger om hvordan man gør det rigtigt. Det ene problem er at det er en fedtfattig fugl, så kødet nemt bliver tørt. Det andet problem er at fuglen tit er kæmpestor. Især hvis man laver til mere end ti mennesker.
Uenigheden omkring hvordan man tilbereder en kalkun går traditionelt på ting som stuffing, stegetid, med brystet opad eller nedad, krydderier og meget mere.
Vi synes især det betyder meget om fuglen har været fritgående, om den er økologisk, frossen eller fersk, købt i Irma eller ude på landet.
Der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet!
Men for en del af foodies-medlemmerne er det vigtige ikke fuglen, men alt det andet. Tænk på det før du køber en kalkun til 800 kroner.
Vores stuffing udspringer af Massa’s bedstemors opskrift fra Minnesota.
Har du ikke lavet dette før er her den grundlæggende fremgangsmåde:
Tequila Marinade
Bedst til kylling, men kan sikkert også bruges til andet. Kan benyttes til både ovnstegt kylling og grillet kylling. Continue reading “Tequila Marinade”
Pecan Pie / Pekannøds-tærte
Denne velafprøvede (3 thanksgivings i træk) tærte-opskrift, er skabt til den rigtig søde tand. Skal du introducere en du kender til Thanskgiving-traditionen, er du sikker på at tærten skaber en ny fast gæst ved bordet.
I nogle opskrifter står der at pekan-nødder kan erstattes af danske valnødder, det kan man ikke!
Når Foodies laver tærter, bruger vi de færdiglavede tærtebunde fra Irma. Vi kan ikke smage forskel, og vi bruger tiden til noget bedre.
Sild i Lammekåbe
Denne opskrift turde vi ikke lave. Meld gerne tilbage om du har lavet den!
Herring in sheepskin coat (seledka pod shuboy) – small pieces of the herring mixed with the boiled potato, beet, carrot and mayonnaise
Selyodka pod Shouboy (Dressed Herring) recipe
Continue reading “Sild i Lammekåbe”
Brownies, de nemmeste
Utroligt simpelt og utroligt velsmagende – de nemmeste brownies der findes.
Ingredienser
- 1/2 cup smelted smør
- 1 cup sukker
- 1 tsk vanilie
- 2 æg
- 1/2 cup mel
- 1/3 cup kakao
- 1/4 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
Tilberedning
Bland smør, sukker, vanilie og æg sammen (brug evt. en el-pisker på lav hastighed). Tilføj mel, kakao, bagepulver og salt. Kom i en 22cm bradepande og bag ved 175gr i 20-25min alt efter hvor bløde man foretrækker sine brownies.
Marrokansk kylling a la Antiatlas
Denne opskrift har jeg fået af en god veninde, der har rejst meget i den arabiske verden og idag er Marrokansk gift. Det er en nem måde at få en helt almindelig kylling til at smage af nordafrika.
Oliventapenade
Såre simpelt og utroligt velsmagende. Et must når man skal have en lille lækker forret eller snack…
Torsk i tomat, med Kalamata oliven
Denne opskrift blev opfundet, her til aften, ved et tilfælde på grund af en indkøbstur med min 11-årige søn (læs historien på Mikroblød), og trods det at det hele startede uden en plan, endte det med en ret der tåler gentagelse og offentliggørelse.
Stegt gås med frugtfyld
Engang var gåsen et almindeligt syn på de danske borde. Man spiste den Mortens aften og næsten enhver gård havde en julegås, der med kærlig omhu blev fedet op til årets højtid.
Men gåsen er idag blevet et særsyn og anden har overtaget pladsen. Det er nu en skam, for en god gåsesteg kan ikke beskrives, den skal blot smages…
Hvad er en Foodie?
En foodie er en madelsker, ikke at forveksle med gourmand, idet en foodie elsker alt mad, alt omkring smag og ikke har fine fornemmelser. Begrebet blev for alvor udbredt i 1984 da Paul Levy, Ann Barr, and Mat Sloan udgav bogen ”The Official Foodie Handbook.” og er nu så officielt, at der findes en definition på Wikipedia.
Også her i Danmark vinder begrebet frem. Man har fornyeligt kunnet læse en artikel i Information med titlen ’Mekka for foodies’, og der findes adskillige danske sider på links samlingen The-Foodie-Blogroll.
Hvis du også er foodie, så følg med her på siden, og du skal være velkommen til at skrive en kommentar – både ris & ros er velkommen.
Vi kan ikke love denne side vil blive opdateret dagligt, men der vil løbende komme nye artikler, opskrifter og beretninger fra vore arrangementer.
Velbekomme!
Mexikansk Mole Sauce
Mole er ikke én bestemt sauce, men snarer en betegnelse for en bestemt type hvor de mest berømte er dem, der som denne, har chocolade som en vigtig bestanddel. Mole er i sig selv ikke en sauce, men en blanding der indgår som en ingrediens i den færdige sauce. Saucen i denne opskrift er beregnet til fjerkræ som kalkun og kylling, men vil med held ved at udskifte boullionen bruges til fx. kalv eller lam.
Muslinger med tomat og sorte oliven
Det sker en sjælden gang imellem, at man falder over eller for serveret en ret, hvis smag er så god, at man med det samme føler sig transporteret væk fra hverdagen til et bedre sted.
Sådan er det med denne opskrift. Så simpel og hurtig at tilberede, men en enkelt mundfuld og pludseligt sidder man i Italien på en lille café… Sol, sommer og havudsigt er her samlet i en gryde.
Borstj
Som mellemret til vores russiske aften, lavede vi denne forbløffende gode russiske rødbedesuppe. Det bliver absolut ikke sidste gang den indgår i vores menuer.
Den er simpel, indeholder gode basis råvarer og tager næsten ingen tid at forberede.
Så er vi på nettet
Foodies.dk er samlingssted for en lille hyggelig madklub. Formålet med denne klub er at mødes, lave god mad og have det sjovt.
På denne side vil vi så dokumentere vores kulinariske færden og krydre historierne med opskrifter.