Kalkun med “stuffing”

Til Thanksgiving spiser man kalkun. Det er en vanskellig fugl at tilberede, og der er mange forskellige overbevisninger om hvordan man gør det rigtigt. Det ene problem er at det er en fedtfattig fugl, så kødet nemt bliver tørt. Det andet problem er at fuglen tit er kæmpestor. Især hvis man laver til mere end ti mennesker.
Uenigheden omkring hvordan man tilbereder en kalkun går traditionelt på ting som stuffing, stegetid, med brystet opad eller nedad, krydderier og meget mere.
Vi synes især det betyder meget om fuglen har været fritgående, om den er økologisk, frossen eller fersk, købt i Irma eller ude på landet.
Der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet!

Men for en del af foodies-medlemmerne er det vigtige ikke fuglen, men alt det andet. Tænk på det før du køber en kalkun til 800 kroner.

Vores stuffing udspringer af Massa’s bedstemors opskrift fra Minnesota.

Har du ikke lavet dette før er her den grundlæggende fremgangsmåde:

Continue reading “Kalkun med “stuffing””

Pecan Pie / Pekannøds-tærte

Denne velafprøvede (3 thanksgivings i træk) tærte-opskrift, er skabt til den rigtig søde tand. Skal du introducere en du kender til Thanskgiving-traditionen, er du sikker på at tærten skaber en ny fast gæst ved bordet.

I nogle opskrifter står der at pekan-nødder kan erstattes af danske valnødder, det kan man ikke!

Når Foodies laver tærter, bruger vi de færdiglavede tærtebunde fra Irma. Vi kan ikke smage forskel, og vi bruger tiden til noget bedre.

Continue reading “Pecan Pie / Pekannøds-tærte”

Brownies, de nemmeste

Utroligt simpelt og utroligt velsmagende – de nemmeste brownies der findes.

Ingredienser

  • 1/2 cup smelted smør
  • 1 cup sukker
  • 1 tsk vanilie
  • 2 æg
  • 1/2 cup mel
  • 1/3 cup kakao
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt

Tilberedning
Bland smør, sukker, vanilie og æg sammen (brug evt. en el-pisker på lav hastighed). Tilføj mel, kakao, bagepulver og salt. Kom i en 22cm bradepande og bag ved 175gr i 20-25min alt efter hvor bløde man foretrækker sine brownies.

Stegt gås med frugtfyld

Engang var gåsen et almindeligt syn på de danske borde. Man spiste den Mortens aften og næsten enhver gård havde en julegås, der med kærlig omhu blev fedet op til årets højtid.

Men gåsen er idag blevet et særsyn og anden har overtaget pladsen. Det er nu en skam, for en god gåsesteg kan ikke beskrives, den skal blot smages…

Continue reading “Stegt gås med frugtfyld”

Hvad er en Foodie?

En foodie er en madelsker, ikke at forveksle med gourmand, idet en foodie elsker alt mad, alt omkring smag og ikke har fine fornemmelser. Begrebet blev for alvor udbredt i 1984 da Paul Levy, Ann Barr, and Mat Sloan udgav bogen ”The Official Foodie Handbook.” og er nu så officielt, at der findes en definition på Wikipedia.

Også her i Danmark vinder begrebet frem. Man har fornyeligt kunnet læse en artikel i Information med titlen ’Mekka for foodies’, og der findes adskillige danske sider på links samlingen The-Foodie-Blogroll.

Hvis du også er foodie, så følg med her på siden, og du skal være velkommen til at skrive en kommentar – både ris & ros er velkommen.

Vi kan ikke love denne side vil blive opdateret dagligt, men der vil løbende komme nye artikler, opskrifter og beretninger fra vore arrangementer.

Velbekomme!

Mexikansk Mole Sauce

Mole er ikke én bestemt sauce, men snarer en betegnelse for en bestemt type hvor de mest berømte er dem, der som denne, har chocolade som en vigtig bestanddel. Mole er i sig selv ikke en sauce, men en blanding der indgår som en ingrediens i den færdige sauce. Saucen i denne opskrift er beregnet til fjerkræ som kalkun og kylling, men vil med held ved at udskifte boullionen bruges til fx. kalv eller lam.

Continue reading “Mexikansk Mole Sauce”

Muslinger med tomat og sorte oliven

Det sker en sjælden gang imellem, at man falder over eller for serveret en ret, hvis smag er så god, at man med det samme  føler sig transporteret væk fra hverdagen til et bedre sted.

Sådan er det med denne opskrift. Så simpel og hurtig at tilberede, men en enkelt mundfuld og pludseligt sidder man i Italien på en lille café… Sol, sommer og havudsigt er her samlet i en gryde.

Continue reading “Muslinger med tomat og sorte oliven”