Osso buco er en traditionel italiensk gryderet, med skiver af kalveskank braisseret i hvidvin og kogt til kødet er mørt. Umiddelbart inden servering røres en ‘Gremolata’ i.
Måned: juli 2009
Kylling m/pesto i stegepose
Stegeposen er en ofte overset måde at tilberede kylling på, men med den store fokus der er på Salmonella, burde den have en genfødsel da det er en god måde at sikre en gennemstegt men stadigvæk saftig kylling.
Havtaske i bacon
Havtaske er måske den grimmeste fisk man kan finde, men dens hale er et stykke lækkert fast fisk med kun et stort haleben i.
Quattro Formaggi (4 oste) pasta sauce
En af mine absolutte favoritter inden for pasta sauce verdenen. Uhyre nem at tilberede og med en smag der fryder hver gang.
Kylling i kokosmælk
Denne ret er inspireret af det Thailandske køkken, men tilpasset de danske supermarkeders udvalg af ingredienser.
Ratatouille
En dejlig grøntsagsret fra Provence som kan spises alene eller som tilbehør.
Kylling med hvidløgsfyld
Mange er bange for hvidløg fordi de frygter andres reaktion på kropslugten dagen efter. Men behandles hvidløg nænsomt er dette ikke nødvendigt.
Pizza – en god grundopskrift
Hjemmelavet pizza er nemt og meget bedre end dem i papæsken fra hjørnebutikken. Brug denne simple dej og kom dit yndlingsfyld på
Hummus
Traditionel mellemøstlig kikærtedip. Der findes mange opskrifter på denne populære dip alt efter hvor den kommer fra.
Pasta Carbonara
Denne dejlige simple pastaret kan laves på utallige måder og det er en næsten religiøs diskussion om der skal fløde i eller ej.
Kanin braiseret i hvidvin
I Danmark er kanin en næsten glemt specialitet og når man endeligt finder den i forretningerne er prisen som regel skræmmende høj. I Spanien finder man kanin på et hvert ordentligt marked og til meget rimelige priser.
Rugbrød
En af vores gode venner har været så flink at give mig sin mors opskrift på hjemmebagt rugbrød efter at vi endnu engang havde smagt dette fantastiske brød, og en kollega var venlig og gav min min første klump surdej så jeg kunne komme igang selv.
Vi kan godt lide grovere brød, så jeg har lavet om på opskriften.
Jordbær granita
Granitaen er utrolig nem og simpel at lave, det kan næsten ikke gøres forkert, og er lækker som aperitif eller let dessert.
Saag Paneer
Meget mild og lækker Indisk vegetar ret. Spinat med Paneer – en Indisk friskost. Hvis du ikke kan finde paneer i en indisk/pakistansk butik kan du nemt lave den selv.
Jordbærmarmelade
Hjemmelavet jordbærmarmelade af både friske og frosne jordbær. Jeg glemte at jeg havde tændt gryden, så saften var kogt ind og nærmest karameliseret.
Roastbeef, intervalstegt
Roastbeef er en populær betegnelse for okseinderlår serveret stegt, men rødt. Køber man det til pålæg ses en ensartet rød farve hele vejen gennem kødet – dette kan man sagtens selv lave på følgende måde:
Svinekam m/fyld
Hvis du gerne vil undgå den fede ribbensteg, men stadigvæk gerne vil have en saftig flæskesteg med svær, så prøv denne italienske måde at tilberede en svinekam.
Nem Nakkekam
Et af de mest velsmagende stykker svinekød er efter min mening nakkekammen. De fleste spiser den som koteletter, men den er i virkeligheden et meget taknemmeligt og nemt stykke kød at stege helt i ovnen.
Baba ghanoush (Aubergine dip)
En klassisk mellemøst dip til brød og grøntsager eller som tilbehør til kød og fisk. Den findes i mange varianter, men de har alle samme basis opskrift
Tabouleh (Bulgur salat)
Bulgur er knust hvede som i mellemøsten ofte bruges i stedet for ris. Den kan koges eller dampes og serves enten varm i stedet for ris eller kold i salater som i for eksempel denne traditionelle Libanesiske opskrift.
Thai oksekød i wok m/bønner
En nem Thai ret når lysten til noget krydret melder sig.
Grillede (Ham)burgere
Hvorfor er de fleste danske burgere (næsten) altid kedelige, tynde, tørre og uden smag? Brug lidt extra tid og få en saftig velsmagende burger istedet!
Mexicansk Guacamole
Quacamole er en avocado dip der oprindeligt er fra Mexico men nu har bredt sig over hele verdenen. Her i Danmark kommes der af en eller anden grund meget ofte creme fraice i, men efter min mening er det at ødelægge retten.
Risotto m/svampe
Der er mange forskellige risotto opskrifter med forskellige ingredienser, men de er alle baseret på ris af en bestemt type og kogt på en bestemt måde. Her er min egen opskrift på svampe risotto til 4 personer.
Grillet Lammekølle m/Marokkansk marinade
Lam smager altid godt fra grillen og denne opskrift er ingen undtagelse.
Murg Makhani (Butter chicken)
I Indian hedder denne ret Murg Makhani og er en classic Punjabi ret. I England hedder den Butter Chicken og er måske den mest populære ret når man går på en af det utallige Indiske restauranter. En ting er sikkert: Den smager fantastisk og har en næsten autentisk Indisk smag selvom man laver den hjemme i sit køkken.
Tzatziki
Tzatziki er græsk yoghurt blandet med agurk og krydret efter behag. Den kan bruges som tilbehør til stegt kød eller dressing i pitabrød og lignende.
Havkat, stegt m/nye kartofler
I dag fandt vi vej forbi fiskehuset på Reersø havn for at købe et par røgede makreller på vej hjem. Men på isen i udstillingen lå en lille hel Havkat (renset og flået) og ventede på os.
Spinat roulade
En god ret til frokost i det grønne eller frokostbordet der kræver lidt ekstra. Den tager lang tid at lave, men resultatet er det hele værd.
Aioli (hvidløgsmayonnaise)
Det klassiske tilbehør til stegt eller grillet fisk, grillede grøntsager, blæksprutteringe, små ovnbagte kartofler…
Tortilla (Spansk omelet)
Denne ret kendes af alle der har været i Spanien. Den serveres rygende varm som hovedret eller lun/kold skåret i mindre stykker som tapas.
Kyllingeoverlår m/oliven fyld
“Kedelig kylling” kalder en af vores veninder normalt kylling, men denne ret overbeviste hende om at kylling ikke behøver være kedelig og lærte hende også at oliven ikke er onde. Til 4 personer bruges: 8 udbenede kyllingeoverlår 200 gr eller 8 små pimientos, afdryppede (jeg bruger de små på glas). 12 udstenede sorte oliven 12 udstenede
Sangría
Oprindeligt var det en af min fars naboer i Spanien der lærte mig at lave Sangría, og hun brugte brandy, men jeg bruger rom.
6 klassiske drinks
Sommeren er højsæson for kolde drikke og her er 6 bud på gode drinks til når dagen er ved at være til ende og der enten skal slappes af eller hygges.
Hurtig Gazpacho
Gazpacho er en kold tomat/grøntsagssuppe, som mætter mere end man lige regner med og som virker ganske forfriskende. Her er en hurtig måde at tilberede en autentisk gazpacho.
Gambas con ajo (Rejer m/hvidløg)
En af de kendte tapas retter. Utrolig nem og hurtig at tilberede og meget velsmagende.
Thai Reje-toast
En rigtig dejlig hurtig Thai snack. Serveres som forret eller tilbehør.