Hjemmelavet kaffeis

Efterår er en tid hvor man gerne vil have de bløde runde smagsindtryk og efter sommerens friske bæris kommer nu tiden for de mørkere smags varianter.

Kaffe smager altid godt med fløde og sukker og er derfor en oplagt smag at bruge i sin is

2 hele æg
1 æggeblomme
125 g. sukker
4 dl. mælk
1 Vanilie stang
8 tsk Nescafé (Guld)8
5 dl. piskefløde

Mælken kommes i en gryde, der kan klare ca. et par liter. Vanilie stangen skæres ned langs midten og de små frø skrabes ud. Kom både frø og stang op i mælken. Lad mælken varme langsomt op. Imens piskes æg og sukker let sammen i en skål. Når æggene er pisket og mælken er varmet kommes kaffepulveret i mælken og der røres til det er opløst.

Fjern vanilie stangen fra mælken og hæld herefter mælken under omrøring over i skålen med æg og sukker. Det hele blandes hurtigt og hældes tilbage i gryden. Massen opvarmes langsomt til lige før det koger. Der røres konstant så æggene ikke koagulerer. Når massen er blevet tyk (Tag en træske og dyp i massen. Når der kan trækkes en streg med en finger uden at massen løber er den klar). Massen hældes i en skål eller kande og kommes i køleskabet mindst 2-3 timer til afkøling. (Hvis isen skal laves med det samme kan man stille en skål over isvand og køle det hele hurtigt ned).

Når massen er køleskabskold blandes piskefløden i.

Kom blandingen i ismaskinen, hav lidt tålmodighed og server!