Cranberry sauce

Denne skarpe søde ‘sovs’ er et traditionelt tilbehør til Thanksgiving kalkun, men kan også serveres til andet som for eksempel en god oksesteg.

340gr Cranberries (storfrugtet tranebær)

2½dl sukker

2½dl vand

Kom sukker og vand i en gryde. Varm op under omrøring til alt sukkeret er opløst. Bring blandingen i kog og tilføj cranberries.

Koges under lå i ca. 1o minutter til bærene har åbnet sig.

Servers enten varm eller kold efter behag.

Kalkun stuffing med Chorizo

I år besluttede vi os for at prøve en ny og lidt anderledes stuffing i årets Thanksgiving kalkun.  Vi ville prøve at tilføje lidt mere krydderi og smag til den traditionelle kalkun som vi efterhånden har lavet mange gange.

Efter lang tids søgning på internettet kom vi frem til følgende opskrift, som vi håbede ville have en stærkere smag, men uden at overdøve kalkunen.

12 skiver toastbrød uden skorpe. Skær i tern på 1×1 cm og rist i ovnen til de er lysebrune. Hold croutonerne for sig, så de ikke bliver bløde.

Hak 1 stort løg.

Skær 250 gram champignon i skiver.

Svits løg og champignon og hæld i en stor skål.

Brun ½ kg. hakket kalv og flæsk på panden. Tilsæt salt og peber. Kom i skålen.

Steg 125gr kyllingelever på panden, skær i små tern og kom op i skålen.

½ kg mild Chorizo skæres i små tern og kommes op i skålen.

2 store peberfrugter skæres i tynde strimler og komems op i skålen.

Rens to håndfulde bredbladet persille og hak fint. Put i skålen.

Hak en håndfuld frisk timian og kom op i skålen.

1 fed hvidløg, revet

Salt og peber.

Herefter fyldes og steges fuglen som i vores traditionelle opskrift, med den undtagelse at fuglen i stedet for blot at blive dryppet med smeltet smør, nu dryppes med en blanding lavet af

75gr smelted smør

2 Spsk stødt spidskommen

5 Spsk tørret oregano

3 Spsk røget paprika

2 Spsk frisk kværnet peber

½dl olivenoile


Cesar Salad

Dressing
6 fed hvidløg
1 / 2 teskefuld Fresh Ground Sort peber
30 gr parmesanost – i tern
3 hele æg (pasteuriseret)
1 spsk Dijon sennep
1 spiseskefuld Lime saft (eller citron)
5 ansjosfileter
1 tsk Worcestershire Sauce
½l Extra Virgin Olivenolie
Kom hvidløg, peber, og parmesanost i foodprocessor og kør i 1 minut. Tilføj øvrige ingredienser undtagen olie og kør i 30 sekunder.
Tilsæt olie langsomt, mens maskinen kører.
Dressingen bør bruges indenfor 48 timer. Opbevares på køl.
Croutoner
7½ dl hvidt brød skåret i 1½ cm tern
3 fed hvidløg – pillede og knuste
1 tsk blandede urter (timian, basilikum og oregano)
0,75 dl Extra Virgin Olivenolie
Forvarm ovnen til 175 grader. Bland hvidløg, krydderurter og olivenolie i en lille skål. Lad trække i 15-30 minutter. Dryp olieblandingen over brødterningerne og bland godt rundt.
Fordle brødet jævnt på en bageplade og bag 10-15min til lyst gyldenbrune. Stilles tl afkøling.
Salat
4 Romaine Salat hoveder
0,75 dl parmesan i flager
Riv den vaskede og tørrede Romaine salat i store stykker.
kom salten i en stor skål, kom en passende mængde dressing over bland med let hånd. Lige inden servering tilsættes croutoner og parmesan flager. Der blandes let og server straks.

Denne skønne salat som menes at stamme tilbage fra 1924, hvor en californisk restauratør flyttede sin restaurant til mexico for at undgå alkohol forbudet og fandt på den en aften hvor han efter sigende havde prinsen af Wales på besøg,  kan nydes som en skøn salat bare som den er, eller som en dejlig hovedret hvor der tilføjes steg kylling, bacon eller for eksempel en stykke stegt laks.

I sin rene form er det en dejlig frisk salat der går godt til ethvert stort måltid.

Dressing

6 fed hvidløg

1 / 2 teskefuld Fresh Ground Sort peber

30 gr parmesanost – i tern

3 hele æg (pasteuriseret)

1 spsk Dijon sennep

1 spiseskefuld Lime saft (eller citron)

5 ansjosfileter

1 tsk Worcestershire Sauce

½l Extra Virgin Olivenolie

Kom hvidløg, peber, og parmesanost i foodprocessor og kør i 1 minut. Tilføj øvrige ingredienser undtagen olie og kør i 30 sekunder.

Tilsæt olie langsomt, mens maskinen kører.

Dressingen bør bruges indenfor 48 timer. Opbevares på køl.

Croutoner

7½ dl hvidt brød skåret i 1½ cm tern

3 fed hvidløg – pillede og knuste

1 tsk blandede urter (timian, basilikum og oregano)

0,75 dl Extra Virgin Olivenolie

Forvarm ovnen til 175 grader. Bland hvidløg, krydderurter og olivenolie i en lille skål. Lad trække i 15-30 minutter. Dryp olieblandingen over brødterningerne og bland godt rundt.

Fordel brødet jævnt på en bageplade og bag 10-15min til lyst gyldenbrune. Stilles til afkøling.

Salat

4 Romaine Salat hoveder

0,75 dl parmesan i flager

Riv den vaskede og tørrede Romaine salat i store stykker.

Kom salaten i en stor skål og hæld en passende mængde dressing over.  blandes med let hånd.

Lige inden servering tilsættes croutoner og parmesan flager. Der blandes let og serveres straks.