Denne milde lammekarry skulle stamme fra Delhi området. Brugen af kartofler giver en lækker tyk sovs, som gør retten meget egnet til at spise med Naan brød og fingrene.
7 spsk vegetabilsk olie
1 stort løg, hakket fint
1 frisk grøn chili, hakket fint
5 fed hvidløg, hakket fint
1 kg lammekød (bov), skåret i 3×3 cm tern
1 ds hakket tomat
1 spsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
½ tsk gurkemeje
1 tsk cayenne peber
2 tsk salt
½ kg små kartofler, skrællet og skåret i halve
7 dl vand
Varm olien i en stor tykbundet gryde over høj varme. Når olien er varm kommes løg, chili og hvidløg i, som steges under omrøring indtil løgene begynder at brune svagt. Kom kødet i gryden og steg under omrøring i 5 min.
Herefter kommes tomat, spidskommen, coriander, gurkemeje, cayenne og salt i gryden. Retten koges nu fortsat ved fuld varme og under omrøring i 10-15 min eller sovsen bliver tyk og olien skilles ud.
Kom kartoflerne i retten og hæld 7 dl vand i. Rør godt rundt og dæmp varmen til middel/lav. Kom låget på en smule skævt så der er lidt plads til at lade dampen komme ud og lad retten småkoge i 1 time og 10 minutter til kødet er mørt og sovsen tyk.
Serveres med Naan brød eller, hvis man ikke vil spise med fingrene, ris. Velbekomme.