Selvom det er koldt kan man jo godt slutte vinterferien af med at forkæle familien lidt. Det er længe siden vi har haft ismaskinen i brug, så jeg besluttede mig for at en is med lidt smag af sol og sommer var på sin plads. 1 ds kokosmælk (4 dl) Frisk ingefær (ca. 120 gr),
Måned: februar 2011
Cock a leekie suppe
Det kolde vejr fortsætter åbenbart i en uendelighed og det kalder på simre mad af den gode slags. Dagens opskrift kommer fra Skotland hvor den trods den korte ingrediens liste of simple tilberedning har status af festmad. Som med alle andre traditionelle retter findes der et hav af forskellige opskrifter, som alle kalder sig den
Culottesteg m/ovnbagte rodfrugter og champignonsovs
Igen er det Vivi der bestemmer menuen og i dag står den på steg – oksesteg. Hun har åbenbart længe haft lyst til et ordentligt stykke kød, så da hun stod for indkøbene i dag var det vist forudbestemt. 1 culottesteg 1 kg rodfrugter (Gulerødder, pastinak, rødbeder…) ½ dl avocadoolie 3 -4 Hvidløg, pressede 250 gr
Kylling i jordnødde & tomat sovs fra Angola
En gang imellem skal man prøve noget nyt, så i stedet for at kaste mig ud i de sædvanlige europæiske eller asiatiske retter bad jeg i dag Vivi om at sige det første land hun kunne komme i tanker om hun ikke har smagt noget fra. Idéen var så at jeg ville finde en opskrift
Tajin Sfinari bil Zaytun – Libysk Lammeret
Tajin Sfinari bil Zaytun er en Libysk lammeret med gulerødder og grønne oliven som tilberedes først på komfuret og derefter i ovnen. Kødet vi brugte var de ureelle stykker, tilovers fra det lam vi køber hvert efterår gennem gode venner, som vi i mangel af bedre beskrivelse har kaldt for ”lamme osso buco” uden at
Lynstegt Thai kylling med Basilikum
En hurtig ret til en kold februar søndag. Hele retten kan laves på den tid det tager at tilberede Jasmin risen 😉 400gr Kyllingebryst 1 løg 3 fed hvidløg 4 cm Ingefær 2 Hollandske chilier 1 citrongræs 2 spsk brun farin (istedet for palmesukker) 1 spsk Mørk soya 2 spsk fiskesauce 2 spsk jordnøddeolie 1
Tomatsuppe
Det er koldt ude og vi er alle små-forkølede, og så er det suppetid. Denne tomatsuppe er umådelig nem at lave og smager dejligt frisk. 1 spsk. olie 3 fed hviløg, knust 2 mellem løg, hakkes fint 1 ds. tomatpasta 3 ds. hakkede tomater basilikum timian oregano 1 grøntsagesboullonterning vand suppepasta frisk kværnet peber og