Grillede koteletter marinerede med HP sauce…

For et stykke tid siden blev vi kontaktet af en project koordinator som stod bag et reklame(?) fremstød for HP Sauce via madblogs. Da der ikke var noget krav om reklame eller positive artikler tænkte vi ”hvorfor ikke?”.

Som et forsøg stod dagens menu derfor på HP Sauce marinerede koteletter. Koteletter fordi de var på tilbud og HP Sauce fordi koteletter traditionelt i England har været lavet med sødt og surt.

Grillede koteletter

Selve marineringen blev kort da det er en almindelig hverdag og maden gerne skulle laves hurtigt. Men resultatet? – Forbløffende godt. Sødmen fra HP Saucen virkede faktisk ret godt sammen med koteletterne og de øvrige ingredienser.

3-6 koteletter alt efter størrelse
2 tsk knust hvidløg (på glas)
1 tsk revet ingefær
2 spsk HP sauce
1 spsk tomat pure
1 spsk raps olie
En lille smule stødt cayennepeber.

Bland alle ingredienser sammen i en skål og pensl kødet på begge sider. Lad kødet stå 1 times tid og grill derefter. Kom evt lidt salt på kødet inden det lægges på grillen.
Super nemt og forbløffende velsmagende 🙂

Æggekage med chorizo

Vi er igang med “projekt tøm fryseren” da den trænger til en gang afrimning inden den skal fyldes igen med sommerens lækre frugter, bær og grøntsager. Derfor er indkøbene begrænsede og vi spiser fortrinsvist ud af fryseren, men nogen gange glemmer vi at tage noget ud, og det gjorde vi så også idag. Hvad gør man så? vi kom selvfølgelig først i tanke om det efter at de søndagsåbne butikker havde lukket…. Heldigvis havde jeg fundet en pakke chorizo-coctailpølser forleden, som var i køleskabet i håb om lidt grillvejr, og knægten var frisk på at smutte i kiosken efter æg. Så manglede jeg bare lidt inspiration til at lave en god æggekage, som ikke blev brændt i bunden. Efter besøg hos Grydeskeen og Alletiders Kogebog var jeg klar til at kaste mig ud i det.

1 stort fed hvidløg, hakket fint
1 stort løg, også hakket fint
1 pakke chorizo-coctailpølser, skåret i 1/3 stykker
12 æg
1½dl mælk
1 spsk dildspidser (i dag brugte jeg tørrede)
2 spsk mel
salt og peber
En lille smule olie

Sæt ovnen til at varme op på 180 grader.

Svits løg og hvidløg let i olien i en sautépande som kan tåle at komme i ovnen og tilsæt pølserne og steg dem godt, de skal være næsten gennemstegte inden man tilsætter æggemassen.

Æggemassen er æg, mælk, dild, mel, salt og peber som er pisket grundigt igennem med elpiskeren.

Hæld æggemassen over løg og pølseblandingen og rør rundt mens du hele tiden løsner det i bunden. Når det begynder at være sammenhængende men ikke helt fast, sættes det i ovnen og bager færdigt i ca. 25 minutter. Sørg for at der er plads nok i din pande til at æggekagen kan soufflere.

Serveres rygende varm med groft brød eller rugbrød.

Portionen passer son hovedmåltid til 4-6 personer.