Skip to content
  • GDPR & Privatliv
  • Kontakt os
  • Om Foodies
  • Vivis bolcheside
    • Basismetode
    • Bolchegrundmasse
    • Bolcher med slag
    • Kom igang
    • Opbevaring
    • Slikkepinde
    • Smagsvarianter – almindelige bolcher
    • Smagsvarianter – bolcher med slag
    • Smagsvarianter – stribede bolcher
    • Stribede bolcher
    • Tips til success

Foodies

Vores private opskrifter

Month: oktober 2011

Unghane i Römertopf med æble og ingefær

Æbler, æbler, æbler… Masser af æbler så igen i dag står den på mad med æbler. 1 bornholmsk unghane 3 elstar æbler 2 løg 1 hvidløg + 4 fed ekstra 10 cm ingefær 2 jalapeño chili salt og peber Maizena Fjern kernehusene fra alle 3 æbler. Skær 2 af dem i halve og til til

Continue Reading

Share this:

  • Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Reddit
  • Tumblr
  • Email
  • Print
23/10/2011 by Michael Laursen

Langtidsstegt nakkefilet med æbler og ahornsirup

Fruen og sønnen kom hjem fra Kildebrønde i dag med 8 kg Elstar æbler så naturligvis måtte et par stykker af dem indgå i aftensmaden, som endte med at være nakkefilet stegt i Römertopft. 1 nakkefilet 3 æbler 1 løg 3 fed hvidløg Lidt ahornsirup Salvie Salt og peber Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem

Continue Reading

Share this:

  • Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Reddit
  • Tumblr
  • Email
  • Print
23/10/2011 by Michael Laursen

Pasta med bacon og champignon

Nogle dage har man bare lyst til simpel lækker mad og noget af det nemmeste er pasta. Super simpel er dette en pastasovs der kan tilberedes mens pastavandet bringes i kog. Til 3 portioner brugte jeg 150 gr god saltet og tørret bacon 150 gr rosenchampignon 1 løg 3 fed hvidløg 2½ dl fløde (kaffefløde) peber Parmesanost

Continue Reading

Share this:

  • Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Reddit
  • Tumblr
  • Email
  • Print
22/10/2011 by Michael Laursen

Methi Murgh

Methi er bladende fra bukkehorn og kan bruges både friske og tørrede. Friske, som i denne ret med kylling, bruges de ofte lidt som spinat, men modsat spinat har de en ret kraftig smag. 750 gr kylling (lår/overlår) 2 løg 5 cm ingefær 2 grønne chili 10 fed hvidløg 1 tsk spidskommen ½ tsk sorte

Continue Reading

Share this:

  • Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Reddit
  • Tumblr
  • Email
  • Print
21/10/2011 by Michael Laursen

Braiseret Lammeskank

Vinden rusker og bygerne driver forbi. Det er oktober, det er efterårsferie og så er det tid til simremad. I mine øjne er det fantastiske ved simremad hvor simpelt man gøre det. Med få ingredienser kan man lade smagen udvikle sig over lang tid mens kødets bindevæv nedbrydes og kødet bliver mørt. Til vores lille

Continue Reading

Share this:

  • Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Reddit
  • Tumblr
  • Email
  • Print
20/10/2011 by Michael Laursen

Farmors pølseret

Jeg er vokset op med en farmor og farfar som havde campingvogn og jeg husker med glæde og sentimentalitet den spaghetti med pølsesovs som min farmor ofte lavede når vi var på camping, og da jeg blev ældre kunne hun også finde på at lave det når jeg var på weekend hjemme hos dem. Jeg

Continue Reading

Share this:

  • Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Reddit
  • Tumblr
  • Email
  • Print
19/10/2011 by Vivi Laursen

American Waffles

Da jeg var barn havde vi en tradition, som udsprang af min mors amerikanske baggrund, med at spise vafler til morgenmad om søndagen. Dejlige varme sprøde vafler med alt muligt lækkert som tilbehør.   For at mætte 3-6 personner bruges følgende opskrift (Fra “Joy of cooking“, 1963 version): 1¾ cup hvedemel (3/4 cup kan med held

Continue Reading

Share this:

  • Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Reddit
  • Tumblr
  • Email
  • Print
19/10/2011 by Michael Laursen

Svinehjerter i flødesauce og kartoffelmos

Det er efterår, og efterår kræver lidt fyldigere mad end sommerens lette retter. En af mine årligt tilbagevendende tegn på efterårets komme, er en umådelig lyst til hjerter i flødesauce. Denne opskrift er vi her i familien ret glade for. Til 4 personer: Hjerter i flødesauce 3-4 svinehjerter renses og skæres i tern på ca.

Continue Reading

Share this:

  • Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Reddit
  • Tumblr
  • Email
  • Print
18/10/2011 by Vivi Laursen

Græskar og rodfrugter bagt i ovn

Variationer af ovnbagt græskar eller ovnbagte rodfruger

Share this:

  • Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Reddit
  • Tumblr
  • Email
  • Print
17/10/2011 by Vivi Laursen

Restaurant Grønnegade – 15. Okt 2011

I aftes havde vi fornøjelsen af at blive inviteret på Restaurant Grønnegade af gode venner til et ganske udemærket måltid, der trods et enkelt fejlskud fra køkkenet, vil blive husket som et af de bedre restaurant besøg. Aftenen bød på dagens menu, ja faktisk blev vi til vores overraskelse slet ikke præsentert for a la carte menuen

Continue Reading

Share this:

  • Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Reddit
  • Tumblr
  • Email
  • Print
16/10/2011 by Michael Laursen
Proudly powered by WordPress | Theme: FoodyLite by PanKogut.com.
loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.
Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.OkGDPR og Privatliv