Æbler, æbler, æbler… Masser af æbler så igen i dag står den på mad med æbler. 1 bornholmsk unghane 3 elstar æbler 2 løg 1 hvidløg + 4 fed ekstra 10 cm ingefær 2 jalapeño chili salt og peber Maizena Fjern kernehusene fra alle 3 æbler. Skær 2 af dem i halve og til til
Month: oktober 2011
Langtidsstegt nakkefilet med æbler og ahornsirup
Fruen og sønnen kom hjem fra Kildebrønde i dag med 8 kg Elstar æbler så naturligvis måtte et par stykker af dem indgå i aftensmaden, som endte med at være nakkefilet stegt i Römertopft. 1 nakkefilet 3 æbler 1 løg 3 fed hvidløg Lidt ahornsirup Salvie Salt og peber Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem
Pasta med bacon og champignon
Nogle dage har man bare lyst til simpel lækker mad og noget af det nemmeste er pasta. Super simpel er dette en pastasovs der kan tilberedes mens pastavandet bringes i kog. Til 3 portioner brugte jeg 150 gr god saltet og tørret bacon 150 gr rosenchampignon 1 løg 3 fed hvidløg 2½ dl fløde (kaffefløde) peber Parmesanost
Methi Murgh
Methi er bladende fra bukkehorn og kan bruges både friske og tørrede. Friske, som i denne ret med kylling, bruges de ofte lidt som spinat, men modsat spinat har de en ret kraftig smag. 750 gr kylling (lår/overlår) 2 løg 5 cm ingefær 2 grønne chili 10 fed hvidløg 1 tsk spidskommen ½ tsk sorte
Braiseret Lammeskank
Vinden rusker og bygerne driver forbi. Det er oktober, det er efterårsferie og så er det tid til simremad. I mine øjne er det fantastiske ved simremad hvor simpelt man gøre det. Med få ingredienser kan man lade smagen udvikle sig over lang tid mens kødets bindevæv nedbrydes og kødet bliver mørt. Til vores lille
Farmors pølseret
Jeg er vokset op med en farmor og farfar som havde campingvogn og jeg husker med glæde og sentimentalitet den spaghetti med pølsesovs som min farmor ofte lavede når vi var på camping, og da jeg blev ældre kunne hun også finde på at lave det når jeg var på weekend hjemme hos dem. Jeg
American Waffles
Da jeg var barn havde vi en tradition, som udsprang af min mors amerikanske baggrund, med at spise vafler til morgenmad om søndagen. Dejlige varme sprøde vafler med alt muligt lækkert som tilbehør. For at mætte 3-6 personner bruges følgende opskrift (Fra “Joy of cooking“, 1963 version): 1¾ cup hvedemel (3/4 cup kan med held
Svinehjerter i flødesauce og kartoffelmos
Det er efterår, og efterår kræver lidt fyldigere mad end sommerens lette retter. En af mine årligt tilbagevendende tegn på efterårets komme, er en umådelig lyst til hjerter i flødesauce. Denne opskrift er vi her i familien ret glade for. Til 4 personer: Hjerter i flødesauce 3-4 svinehjerter renses og skæres i tern på ca.
Græskar og rodfrugter bagt i ovn
Variationer af ovnbagt græskar eller ovnbagte rodfruger
Restaurant Grønnegade – 15. Okt 2011
I aftes havde vi fornøjelsen af at blive inviteret på Restaurant Grønnegade af gode venner til et ganske udemærket måltid, der trods et enkelt fejlskud fra køkkenet, vil blive husket som et af de bedre restaurant besøg. Aftenen bød på dagens menu, ja faktisk blev vi til vores overraskelse slet ikke præsentert for a la carte menuen