Kerala Cashew Kyllinge Karry

Vores kærlighedsaffære med Indisk mad fortsætter og denne ret er absolut værd at tage med. Den kommer fra det sydligste Indien og er en smule stærkere end de retter vi normal laver – her skal man overveje lige præcist hvor stærkt det chilipulver man bruger er inden man bare hælder de fulde 2 tsk i… Den chilipulver vi har for tiden er en super stærk Indisk og jeg er imponeret over at Thomas’ 2 venner spiste det hele… De drak 2 liter mælk for at dulme chilien og selv jeg må erkende den var måske en lille smule for stærk 🙂

1 kg kyllinge kød i store tern
5 dl løg, fint hakket
5 cm ingefær, skåret i tern
½ tsk hel spidskommen
25 fed hvidløg
2 tsk chilipulver (pas nu på styrken)
¼ tsk Gurkemeje
½ tsk salt
2 spsk kokos olie
1 tsk brune sennepsfrø
4 løg, halveret og skåret I skiver på langs
4 dl vand
25 Cashew nødder
2 store tomater, skåret I tern
Saft af fra en halv citron
Frisk koriander til pynt (kan udelades)

Kom cashew nødderne I en skål og hæld kogende vand over dem. De skal stå og trække i mindst 15min.

Mens nødderne ligger i blød kommes de finthakkede løg, ingefær, spidskommen og hvidløg i en blender. Blend det hele til en fin pure (kom evt en lille smule vand i hvis det er nødvendigt for at blenderen kan få rigtigt fat).

Tøm puréen ud af blenderen og over i en skål. Kom hereafter de udblødte nødder I blenderen og blend til en paste (igen kan der kommes en smule vand i). Nøddepastaen stilles også til side.

Varm kokosolien I en stor tykbundet gryde eller sautepande. Kom sennepsfrøene I og vent til de begynder at sprutte.

Når sennepsfrøene sprutter kommes de skivede løg i. Steg løgene ved høj varme til de begynder at blive lysebrune.

Kom løgpuréen i gryden og rør godt rundt. Kom herefter chilipulver og de hakkede løg i og rør godt rundt igen.

Nu kommes gurkemeje, salt og kyllingestykkerne I grden. Kom 3-4 dl vand i så der kun lige er nok vand til at kyllingen kan koge.

Bring gryden I kog og skru så ned for varmen og lad den simre uden låg I ca. 30 minutter indtil kllingen er kogt.

Når kyllingestykkerne er klar kommes citronsaften i og der røres godt rundt. Herefter kommes cashew pastaen i og der røres grundigt igen. Nu bringes gryden i kog og med det samme det koger tages den af varmen.

Serveres pyntet med hakket frisk koriander sammen med ris.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.