Frikadeller med feta og oliven

Så blev det hverdag igen og modsat den dejlige vinterferieuge er der ikke tid til langsom simremad. Nu står den på hurtig ”vi er trætte mad” og “hvad er der i køleskabet?” mad i stedet for.

I køleskabet i dag var der

7oo gr hakket kalv og flæsk,
et par æg,
lidt fløde,
fetaost,
et åbent glas grønne oliven uden sten

og kombineret med lidt fra kolonialhylderne,

et løg,
2 store kinesiske hvidløg,
tørret oregano, vel et par spiseskefulde,
lidt mel,
salt og peber,

giver det nogle skønne lækre frikadeller som kan laves næsten lige så hurtigt som kartoflerne koges og sønnen laver salaten.

Kom kødet op i en skål og kom lidt salt ved, måske en ½ tsk eller der omkring – der måles ikke i denne opskrift. Rør farsen lind med en røremaskine eller i hånden som du lyster.

Hak løget super fint, pres hvidløget og kom det op i farsen. Kom æg fløde og oregano i og rør det engang til. Hak oliven groft og skær fetaen i små tern og kom det hele op i farsen. Rør igen. Til sidst røres lidt mel i, måske 2-3 spiseskefulde indtil farsen har den ønskede konsistens.

Stil farsen i køleskabet så den kan hvile mens kartoflerne skrubbes og sættes over.

Mens kartoflerne koges steges frikadellerne i rapsolie på en pande ved middel varme. Alt efter størrelsen skal de vel have en 4-5 minutter på hver side.

Nemt, hurtigt og meget velsmagende. Og efter måltidet er der også hjemmelavet pålæg til sønnens madpakke i morgen.

One thought on “Frikadeller med feta og oliven

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.