Kalveleverpostej (#2)

Til julefrokosten i år havde jeg lavet en yderst vellykket kalveleverpostej – og der er også kommet noget i fryseren til senere brug.

Opbagning:
75 g. margarine
125 g. mel
1/4 l. piskefløde
1/4 l. minimælk

3-4 skiver bacon
1 kg kalvelever
500 g. svinespæk (jeg køber oftest hakket frossen spæk da det er meget nemmere at arbejde med og nemmere at finde)
1 stort løg
5-6 ansjosfileter
1 stort æg
1 tsk. sukker
2 tsk. stødt allehånde
1 tsk. stødte nelliker
2 tsk. stødt peber
4 tsk. fint salt

Lav opbagningen som om du skulle lave en tyk sovs. Stil til side og lad køle af.

Bacon, lever, løg, ansjosfileter og spæk køres to gange gennem kødhakkeren. Slut af med at køre lidt af opbagningen igennem, da den hjælper med at få det hele ud af sneglen og hulskiven.

Rør det hele grundigt sammen og hæld i passende forme.

Bages i vandbad ved 200 grader i ca. en time til 1½.

Afkøler på rist inden de kommer i køleskab eller fryser. Kan med fordel lunes.

 

(Note til mig selv, denne portion gav postejformen, sort brødform og tre rammekinere – og de tåler samme tid alle sammen)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.