Ravioli med Ramsløg

Fik lige lyst til en lækker hurtig omgang frisklavet pasta med ramsløg.

Simpel ravioli med kun de mest basale ingredienser. Hurtigt, lækkert og simpelt at lave.

Det må godt bare være nemt engang i mellem!

Ravioli med Ramsløg

Lækker hjemmelavet ravioli med mild smag af ramsløg
Forb. tid1 t 30 min
Ret: Forret, Hovedret, Pasta
Køkken: Italiensk
Keyword: parmesan, pasta, ramsløg, ravioli, ricotta
Antal: 40 stk
Forfatter: Foodies.dk

Ingredienser

Pasta

  • 300 gr Hvedemel Tipo 00
  • 3 stk Æg Stue temperatur
  • Vand

Fyld

  • 250 gr Ricotta
  • 50 gr Parmesan friskrevet
  • 1 æg
  • 1 Stort bundt Ramsløg
  • Peber

Serviering

  • 100 gr smør
  • 50 gr Parmesan Frisk revet

Sådan gør du

Pastadej

  • Selvom puritanerne vil mene det ikke er den rigtige måde at lave pasta på, så bruger vi en foodprocessor til at lave pastadej.
  • Kom mel og æg i foodprocessoren og brug dejkrogen til at blande. Kør maskinen til dejen lige præcist samler sig. Hvis den ikke vil samle sig helt, så kom en smule vand i indtil den gør.
  • Tag dejen ud på et mel drysset bord og ælt den i 3-4 minutter til den er smidig og elastisk.
  • Pak dejen ind i køkkenfilm og kom i køleskabet. Her skal den hvile i mindst 30 min og gerne længere mens du laver fyldet.

Fyldet

  • Bland ricotta, æg og parmesan sammen i en skål. Snit ramsløg fint og bland med i. Krydres med en smule friskkværnet peber.

Ravioli

  • Rul dejen ud på pastamaskinen til den ønskede tykkelse. På vores Marcato Atlas 150 ruller vi den til 6.
  • Fyld raviolien. Det kan gøres på mange måder, men vi bruger en ravioliform fra Marcato som laver 10 stk af gangen med 1/2 tsk fyld i hver.
  • Kom de færdige ravioli på bagepapir og dæk med et viskestykke indtil de skal koges. Lad dem ikke ligge for længe, da de færdigkogte ravioli kan blive lidt seje hvis de for lov at tørre for længe inden kogning.

Tilberedning

  • Kom rigeligt vand i en gryde – ca. 1 l per 100 gram pasta – og salt det godt. Italienerne siger at det skal smage som havvand. Kommes i kog.
  • Mens vandet kommer i kog brunes smørret på en pande. Det gøres bedst på mellem varme indtil smørret begynder at brune og lugte lidt nøddeagtigt. Tag panden af varmen med det samme det begynder at brune, så det ikke bliver brændt.
  • Pastaen koges i nogle minutter alt efter størrelse og tykkelse. Med vores form og tykkelse skal de have omkring 6 minutter.
  • Tag raviolierne op med en hulske, dryp godt af og kom direkte over i det brunede smør.

Serveres med det samme med friskrevet parmesan på toppen.

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.