Kyllingeoverlår m/oliven fyld

“Kedelig kylling” kalder en af vores veninder normalt kylling, men denne ret overbeviste hende om at kylling ikke behøver være kedelig og lærte hende også at oliven ikke er onde.

Til 4 personer bruges:
8 udbenede kyllingeoverlår
200 gr eller 8 små pimientos, afdryppede (jeg bruger de små på glas).
12 udstenede sorte oliven
12 udstenede grønne oliven
1 lille rød chili
1 fed hvidløg
8 store basilikumblade
1 spsk olie
25gr smør
2½ dl hvidvin
8 tandstikker

Hvis der bruges store stykker pimientos skæres disse ud i 8 stykker der passer i størrelse til den ene halvdel af kyllingestykkerne.

Oliven, chili, hvidløg og basilikum hakkes meget fint – det kan gøres i hånden men en minihakker eller blender gør arbejdet bedre og hurtigere.

Kyllingeoverlårerne bankes let ud med en kødhammer. Læg et stykke pimiento på hvert overlår og fordel olivenfyldet så der er lige meget på hvert stykke.

Fold overlårerne sammen og brug en tandstik til at holde dem sammen med.

Smør og olie varmes på en sautepande og kyllingestykkerne brunes på begge sider. Hæld hvidvinen i, kom låg på og lad det hele simre ved lav varme i 10 min.

Serveres varme med stegesaften hældt over.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.