Dekadente Chokolade Ispinde

Chokolade ispind
Chokolade ispind

Sommeren er på vej og da det ser ud til at vaccine kalenderen nu er rykket så langt, at vi først er færdig vaccinerede ved udgangen af July, så gør vi klar til endnu en sommer der hovedsageligt skal holdes i de hjemmelige rammer – og det betyder is!

Man kan jo absolut ikke holde sommerferie uden is, så da jeg faldt over Silikomart silikone ispinde forme i en god størrelse (købt her), så skulle de jo naturligvis prøves.

Første forsøg blev så lavet her i weekenden og det blev til en lækker, meget dekadent og meget mørk chokolade is. Denne her er vist mest til det voksne publikum, men uha hvor er den syndigt god, med alt den mørke chokolade 🙂

Dekadente Chokolade Ispinde

Masser af mørk chokolade, blandet med fløde og sukker. Det er voksen ispinde af den bedste slags.
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk, Dansk
Keyword: chokolade, chokoladeis, hjemmelavet, is, ispinde
Antal: 12 Ispinde
Forfatter: Foodies.dk

Equipment

  • Ismaskine
  • Termometer
  • Silikone isform

Ingredienser

  • 4 dl piskefløde
  • 3 dl sødmælk
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 150 gr rørsukker
  • 6 stk æggeblommer
  • 200 gr mørk chokolade 70%

Sådan gør du

  • Varm mælk med vaniljepulver til 80 gr i en gryde.
  • Mens mælken varmer piskes æggeblommer og rørsukker sammen i en skål, indtil massen er lys og luftig.
  • Hak chokolade meget fint og kom i en stor skål.
  • Når mælken er 80 gr varm, hældes den i æggemassen under konstant omrøring.
  • Kom ismassen tilbage i gryden og varm den op igen. Ismassen skal legeres ved at varme den op til 82 gr under konstant omrøring.
  • Når ismassen rammer 82 gr tages den af varmen og hældes gennem en si over den hakkede chokolade. Bland grundigt, evt med stavblender eller røremaskine, indtil alt chokoladen er smeltet.
  • Kom ismassen på køl indtil den er kold nok til at komme i ismaskinen.
  • Frys i ismaskine indtil den opnår en hård softice konsistens.
  • Fyld isen i isformen, kom pinde i og frys indtil de er klar til at blive taget ud af formen (mindst 5-6 timer og gerne længere).
  • Nydes på en varm sommer dag 🙂

About

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.