Havkat, stegt m/nye kartofler

I dag fandt vi vej forbi fiskehuset på Reersø havn for at købe et par røgede makreller på vej hjem. Men på isen i udstillingen lå en lille hel Havkat (renset og flået) og ventede på os.

Havkat, eller koteletfisk som den også kaldes, er en fast fisk som kan enten koges eller steges.

Til 4 personer
7-800 gr Havkat, skåret i 2cm tykke koteletter
3 spsk mel
salt&peber
25 gr smør
3-4 spsk olie

Krydr melet med salt og peber. Dup fiskestykkerne tørre med lidt køkkenrulle og vend dem derefter i melet.

Varm olien og smøret på panden til det bruser af og steg fisken 4-5 min på hver side.

Serveres lige fra panden med små nye kogte kartofler vendt i persille/hvidløgsmør. Husk citronbåde til fisken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.