Thai oksekød i wok m/bønner

En nem Thai ret når lysten til noget krydret melder sig.

Til 4 personer bruges
3 cm frisk ingefær, revet eller meget fint hakket
1-2 spsk jordnøddeolie
600 g oksekød, mørt i strimler
1 stængel citrongræs, banket og hakket meget fint
2 fed hvidløg, finhakket eller presset
1 rød chili, skøret i tynde skiver (flere hvis du vil)
2 tsk palmesukker (eller 1 tsk brun farin)
1 spsk oystersauce
1 spsk fishsauce
1 spsk sojasauce
150 g grønne bønner (frosne kan bruge)
8 forårsløg, i tynde skiver
1 dl friske basilikumblade

Kom oksestrimler op i en skål sammen med citrongræs, ingefær, hvidløg, chili, sukker og oystersauce. Blandes godt og marineres overdækket i en times tid (gerne længere).

Varm olien op i en wok. Kom kødet i og lynsteg ca. 1 min. Tilsæt bønner og lynsteg yderligere 1-2min.

Kom fishsauce og soyasauce i og lynsteg ca. 1 min til kødet er gennemstegt. Fjern wokken fra varmen og tilsæt basilikumblade og forårsløg.

Serveres sammen med jasmin ris.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.