Baba ghanoush (Aubergine dip)

En klassisk mellemøst dip til brød og grøntsager eller som tilbehør til kød og fisk. Den findes i mange varianter, men de har alle samme basis opskrift:

2 store auberginer
1-2 fed hvidløg
½ tsk. groft salt
Saft af 1/2 citron
2 spsk olivenolie

Auberginerne skæres i halv og lægges med snitfladen nedaf på en bageplade med bagepapir. Prik en masse huller i overfladen med en gaffel og bag dem i 30 min ved 200o (er grillen alligevel tændt kan de også grilles hele til de synker sammen og bliver bløde). Lad dem køle af og skrab derefter indmaden ud af skallerne. Hvidløg og salt stødes i en morter og blandes med citronsaft. Det hele blendes og der tilsættes olie i en tynd stråle til mosen har en passende konsistens.

Vil man forsøge sig lidt med forskellige varianter kan disse anbefales:

– kom 2-3 spsk Tahini (ristet sesampasta) i retten når den blendes
– rør 1-2 spsk frisk mynte eller bredbladet persille i tilsidst.
– eller en kombination af de ovenstående.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.