Jordbær granita

Denne is-opskrift kommer fra en af min svigerfars kogebøger, vist nok en af Karolines og den har det med at blive væk – jeg har ikke tal på alle de gange jeg har måttet ringe og bede ham finde den til mig igen. Det er forhåbentlig slut nu 😉

Granitaen er utrolig nem og simpel at lave, det kan næsten ikke gøres forkert, og er lækker som aperitif eller let dessert.

400 g friske eller frosne jordbær
75 g sukker
4 spsk citronsaft
1 dl. vand

1/4 l piskefløde (kan udelades)

Jordbærene optøes hvis der anvendes frosne.

Mos jordbær med en gaffel og røres med sukker, citronsaft og vand.
Hældes i en form og sættes i fryseren (-18 o ) i 3-4 timer.

Man bør røre i den/kratte i den med en gaffel ind i mellem (ca. 1 gang i timen) for at undgå krystallisering, eller man kan mixe det i foodprocessor eller piske med håndmixer efter ca. halvdelen af frysetiden.

Serveres i portionsskåle og pyntes evt. med flødeskum.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.