Kylling i kokosmælk

Denne ret er inspireret af det Thailandske køkken, men tilpasset de danske supermarkeders udvalg af ingredienser.

Til 4 personer bruges
1 spsk. olie
500 g kyllinge brystfilet i strimler
3 cm frisk ingefær, revet
2 stænger citrongræs, banket og hakket fint
3 fed hvidløg, hakket fint
1 løg, hakket fint
1 chili hakket fint (brug mere hvis en stærk ret ønskes)
1 ds. kokosmælk
1,5 dl vand
2 spsk. fishsauce
1 spsk oystersauce
10-15 minimajs skæret i halv på skrå
3-4 kafir limeblade (hvis de kan skaffes)
1 bdt. forårsløg i 3-4 mm skiver på skrå
1 lille håndfuld basilikum (helst Thai), skåret i strimler

Varm olien op i en wok. Kom ingefær, hvidløg, løg, chili og citrongræs i og lynsteg det i ca. 1 minut. Tilsæt kyllingen og lynsteg i 1½-2min til alt kyllingen er blevet hvid.

Kokosmælk, vand, fishsauce og oystersauce tilsættes og bringes i kog. Kom minimajs og kafir limeblade i og lad retten småkoge i 10 min.

Tag retten af bluset og kom forårsløg og basilikum i. Serveres med det samme over Jasmin ris.

Tip: For at give Jasmin risen den rette dampede konsistens koges den på følgende måde (til 4 personer):

4dl Jasmin ris, skyllet i koldt vand
6 dl vand

Bring vandet i kog, tilsæt risen og kom låg på. Når vandet koger igen skrues ned og man lader risen i småkoge i 10 min. Sluk herefter for bluset og lad gryden stå med låg i 12 min. Inden servering røres der i risen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.