Lammeribben

En gang om året køber vi et helt, udskåret lam gennem en god ven, og en gang om året står jeg med en bunke ribben som jeg ikke helt ved hvad jeg skal stille op med. De er ret fede, så det bliver let lidt vammelt hvis man bare steger dem og spiser dem som spareribs, og det forsøg vi lavede for et par år siden med at smidde dem på grillen var heller ikke så vellykket. Men en gang er det lykkedes mig at lave dem gode, jeg husker bare ikke hvad jeg gjorde, så i år prøver jeg på nedenstående måde og skiver det ind, så må vi bagefter se om de blev gode og anbefalelsesværdige 😉

To sider ribben skåret i tre racks hver = 6 racks

Marinade:

ca. 2 spsk. olie
2 fed hvidløg (havde ikke mere)
ca. 1 spsk. ketchup
ca. 1 spsk. tomatpuré
ca. 1 tsk. akaciehonning
Timian
Salt & Peber

Racks lægges på risten over en bradepande med bensiden nedad og pensles med marinaden.

Sættes i ovnen ved 200 grader i 10 minutter, derefter skrues ned på 160 grader, pensl med lidt mere af marinaden og steger videre i 45 minutter, hvorefter de pensles en gang til og steger yderligere 30 – 45 minutter. Køddet skal være så mørt at det næsten falder af benene af sig selv.

2 thoughts on “Lammeribben

  1. De var stadig ret fede. Stegning længere tid (stadig ved lav varme) eller forkogning er måske løsningen, men de smagte dejligt, hvis jeg selv må have lov at sige det…

Leave a Reply to Michael Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.