Kalkun stuffing med Chorizo

I år besluttede vi os for at prøve en ny og lidt anderledes stuffing i årets Thanksgiving kalkun.  Vi ville prøve at tilføje lidt mere krydderi og smag til den traditionelle kalkun som vi efterhånden har lavet mange gange.

Efter lang tids søgning på internettet kom vi frem til følgende opskrift, som vi håbede ville have en stærkere smag, men uden at overdøve kalkunen.

12 skiver toastbrød uden skorpe. Skær i tern på 1×1 cm og rist i ovnen til de er lysebrune. Hold croutonerne for sig, så de ikke bliver bløde.

Hak 1 stort løg.

Skær 250 gram champignon i skiver.

Svits løg og champignon og hæld i en stor skål.

Brun ½ kg. hakket kalv og flæsk på panden. Tilsæt salt og peber. Kom i skålen.

Steg 125gr kyllingelever på panden, skær i små tern og kom op i skålen.

½ kg mild Chorizo skæres i små tern og kommes op i skålen.

2 store peberfrugter skæres i tynde strimler og komems op i skålen.

Rens to håndfulde bredbladet persille og hak fint. Put i skålen.

Hak en håndfuld frisk timian og kom op i skålen.

1 fed hvidløg, revet

Salt og peber.

Herefter fyldes og steges fuglen som i vores traditionelle opskrift, med den undtagelse at fuglen i stedet for blot at blive dryppet med smeltet smør, nu dryppes med en blanding lavet af

75gr smelted smør

2 Spsk stødt spidskommen

5 Spsk tørret oregano

3 Spsk røget paprika

2 Spsk frisk kværnet peber

½dl olivenoile


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.