Murgh do Pyaza (Kylling med løg)

Denne milde karryret med kylling kommer fra det nordlige Indien/Pakistan men er meget populær i hele landet.

1 kylling
1 tsk salt
2 spsk citron saft
4 store løg (i tynde skiver)
1 1/4 dl yoghurt naturel
1 dåse tomater (flået eller hakket)
2 fed hvidløg (fint hakket)
2 cm Ingefær (skrællet og hakket fint)
1 grøn chili (hakket fint)
1 tsk rød chili pulver
2 tsk Garam Masala
½ tsk stødt gurkemeje
1 tsk stødt koriander
6-7 Spsk olie
2½ dl vand
evt. frisk koriander til pynt

Skær kyllingen i 8 stykker. Salt og citronsaft blandes og smøres på kyllingestykkerne. Lad stykkerne stå og trække i 30 minutter.

Varm olien op i en gryde og tilsæt ingefær, hvidløg og grøn chili. Steg i 2 minutter ved jævn varme. Tilføj tomater, yoghurt, rød chilipulver, garam masala og koriander. Bringes i kog og småkoges i 5 minutter.

Kom løg i kog til de er møre.

Kom kyllingestykkerne i og rør godt rundt så de er dækket af sovsen. Tilsæt vand. Bringes i kog og simres til kyllingen er mør (40-50 minutter).

Pynt med hakket koriander og server straks med enten ris eller Naan brød.

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.