Lever og sautè med kartofler, porre og grønkål.

Hos Meyers kulinariske fritidsordning (Meyers store køkkenbørn) lavede vi i denne uge denne ret med lever og grøntsager, som jeg gerne ville lave til mine forældre. Mine forældre plejer ikke at kunne lide lever, men begge syntes at på denne måde og sammen med porrer og denne dressing var det rigtig godt.

Lever med sauté

Til tre pers. Skal der bruges:
450 g. lever
Mel

Sautè
150 g. grønkål
3-4 porrer
600 g. små kartofler
1 spsk smør

Dressing
4 spsk Æblecider eddike
1 ½ spsk Honning
1 ½ spsk Dijon sennep (maile)

Start med at koge de vaskede kartofler i 10 min. Klargør porre og grønkål imens. Grønkål skylles og hakkes fint – husk at fjerne stilkene. Porrer skæres i skiver – ca. 3 mm tykke,  Lad kartoflerne køle i 10 min. Skær kartolflerne over og sautér kartofler, grønkål og porrerne i en gryde hvor smørret er smeltet.

Fjern hinden (den tykke) fra leveren og skær skiver på ca 1 cm tykkelse- vend skiverne i mel og  ryst overskydende mel let af. Steg lever i olien til den er fast (skal være lyserød i midten)-

Grøntsagerne anrettes på tallerkner, hæld 3-4spsk dressing på hver portion og fordel leverstykkerne ovenpå.

One thought on “Lever og sautè med kartofler, porre og grønkål.

Leave a Reply to Beck Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.