Pulao – Indisk Ris

I Indien er ris sjældent bare ris. Den serveres som oftest krydret eller med grøntsager og kød som et helt måltid.  Pulao kom til Indien da perserne herskede og serveres ofte som tilbehør til tandoori- eller karryretter.

Pulao ris

3-4 safran tråde
3,75 dl kogende vand
3 spsk Rapsolie
1 løg, hakket
1 stang kanel
4 hele nelliker
½ tsk stødt ingefær
1½ tsk stødt spidskommen
1 fed hvidløg, finthakket
3 hel kardamomme
2½ dl Basmati ris
0,75 dl Græsk eller afdryppet yoghurt
½ tsk salt

Kom safran trådende i det kogende vand og stil til side. Varm olien op i en gryde over jævn varme. Kom løgene i og steg til de er gyldne. Herefter kommes krydderier og hvidløg i. Steges i 3-4 min under konstant omrøring.

Kom risen i og steg under omrøring i 2-3min. Herefter tilføjes yoghurt, safran vand og salt. Det hele bringes i kog og retten simrer under låg i 20 min. til risen er færdig.

Husk at advare dine gæster om de hele krydderier 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.