Chokolade-marquise

Enhver god middag skal afsluttes med en god dessert, og er det vinter skal det også være en tung dessert… Så hvad er bedre end chokolade? Og det er præcist hvad ”Vinter menu II” i kogebogen ”Falsled kro” af Jean-Louis Lieffroy, foreslår…

Valget faldt på Chokolade-marquise, som vel bedst kan beskrives som en chokolade mousse med smør til at gøre den ekstra – ekstra – god og tung…

For tung er den! Hvor det var fint vi fordoblede alle de andre opskrifter for at kunne have nok til 5 voksne, 1 barn og en baby, så kunne vi fint have klaret os uden en fordobling her… Denne er ikke for slanke fanatikere og andre sarte sjæle… Det er chokolade… Det er sukker… Det er fedt… Og det er Lækkert!

IMG_2446

De simple ingredienser er

  • 800 g overtrækschokolade
  • 10 æggeblommer og 10 æggehvider
  • 200 g melis eller flormelis
  • 140 g smør
  • 250 g. piskefløde

og tilberedningen er simpel

Æggehvider piskes stive, æggeblommer piskes sammen med melis og piskefløden piskes til flødeskum….

Så gælder det om at smelte chokoladen (vandbad anbefales, men vi gad ikke) i en gryde og tilsætte smørret, så det hele smelter sammen…

Tage gryden af varmen og rør æggeblommerne med melis i, rør æggehviden i og til sidst rør piskefløden i… Og rør grundigt! Dette er ikke en let dessert med luft i…

Og, hvis man så vil undgå panik, læser man inden man starter at det hele skal på køl i 6 timer inden servering – det havde vi ikke læst, så på dette tidspunkt indfandt der sig en smule panik – og følger det. Vores kom kun på køl i ca. 4 timer og den var helt fin.

Og så nemt er det. Vi valgte at servere den sammen med frisk ananas for at have lidt syrligt sammen med alt det søde og en god portvin… Det kan absolut anbefales!

IMG_2435

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.