Udskriv

Svinekæber braiseret i æblejuice

Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk
Keyword: simremad, Svinekæber, æblejuice
Antal: 4 personer
Forfatter: Foodies.dk

Ingredienser

  • 1 kg svinekæber afpudsede
  • 2 gulerødder skåret i grove tern
  • 1 persillerod skåret i grove tern
  • 1 løg skåret i kvarte
  • 10 forårsløg skåret i store stykker (også det grønne)
  • 1 helt hvidløg skåret i halv
  • 4 cm ingefær skåret i skiver
  • 2 spsk honning
  • 4 dl æblejuice
  • 1 laurbærblad
  • ½ l svinebouillon
  • Rapsolie

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175gr.
  • Varm olien i en stegegryde der kan gå i ovnen. Brun svinekæberne i ca 4 min på hver side til de er karamelliserede, tag dem op og stil dem til side.
  • Kom gulerod, persillerod, løg, forårsløg og hvidløg i gryden og sauter til de får lidt farve. Kom honningen i og rør grundigt rundt. Herefter kommes svinekæberne tilbage i gryden og der tilsætte æblejuice. Bring gryden i kog og lad den simre i 15 min eller til væden er reduceret til det halve.
  • Hæld svinebouillon i og bring gryden i småkog igen. Kom låget på og stil gryden i ovnen hvor den skal stå og hygge sig de næste 2½ timer indtil svinekæberne er helt møre. Hold øje med at der er væske nok og tilføj lidt mere bouillon eller æblejuice hvis den begynder at koge tør.
  • Tag gryden ud af ovnen og tag svinekæberne op og stil til side. Si alle grøntsagerne fra koge væsken og stil gryden tilbage på komfuret. Lad saucen koge ind til den er reduceret til ca. halv og skim fedtet af undervejs. Kom svinekæberne tilbage i gryden og lad dem varme igennem ved lav varme inden servering.
  • Smag saucen til med salt og peber og server retten sammen med ovnbagte rodfrugter eller kartoffelmos.