Udskriv

Chokoladekage med olivenolie

Selvom vi lever efter LCHF principperne, så skal der også være plads til lidt forkælelse. Denne kage er et godt bud på lidt lækkert, men uden at det betyder kulhydrater som vi gerne vil undgå.
Forb. tid10 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid50 min
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Keyword: chokolade, Italiensk, kage, keto, lchf, olivenolie
Antal: 12 stykker
Forfatter: Foodies.dk

Ingredienser

  • 5 dl mandelmel
  • 2,5 dl olivenolie Vælg en mild
  • 4 stk æg
  • 1,75 dl kaffe (kold)
  • 1,75 dl kakaopulver Brug en god
  • 2tsk tsk vaniliepulver eller extrakt
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk natron
  • 4 spsk Sukrin Melis eller tilsvarende mængde sukker
  • 1 knivspids Salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader (varmluft)
  • Klargør en springform (20 cm). Kom bagepapir i bunden og smør siderne grundigt med smør eller olie.
  • Kom mandelmel, kakao, vaniliepulver, bagepulver, natron og salt i en skål og bland det grundigt. Bruges der vanilieekstrakt, så kommes det i sammen med det øvrige våde ingredienser.
  • Kom æg, sukrin og olivenolie op i en skål og pisk det grundigt i ca. 2 min.
  • Kom kaffen i skålen med de øvrige våde ingredienser og bland/pisk det grundigt.
  • Kom de tørre ingredienser op i skålen med de våde og bland det grundigt indtil det er en våd dej uden klumper.
  • Dejen hældes i dne forberedte springform.
  • Bag kagen i 40 min. Der må gerne sidde en smule dej på en tandstik stukket ned i midten. Pas på den ikke bliver tør.
  • Lad kagen køle ned i springformen inden den serveres.
  • Serveres enten som den er, evt med lidt flødeskum.

Noter

Kagen er lækker i sig selv, men næste gang der vil vi nok prøve at skære den over på midten og komme en mocha- eller lime-smørcreme i. Kan helt sikkert bruges som lagkage til en voksen fest.