475grHvedemel(Gerne højprotein, som f.eks. Manitoba
Fyld
100grSmør(Meget blødt!)
100grSukker
1spskKanel(Stødt)
Sådan gør du
Dejen
Smelt smør i en lille gryde.
Kom mælk i en skål og rør gær ud i den. Tilsæt æg, smeltet smør, vaniljesukker og salt og rør grundigt sammen.
Tilsæt mel og rør grundigt sammen.Dejen kommes på et meldrysset bord og æltes grundigt sammen indtil dejen er smidig og blank.
Fyldet
Bødt smør, sukker og kanel kommes i en skål. Rød grundigt sammen indtil fyldet fremstår som en samlet masse. Kan gøres med ske, men en elpisker gør livet meget nemmere.
Form kanelsnegle
Rul den uhævede dej ud på en meldrysset overflade. Målet er at få en firkant på ca 20x35 cm.
Smør fyldet jævnt ud på dejen.
Rul dejen sammen som en roulade uden at presse den for meget sammen.
Skær dejen i 12 lige tykke skiver med en skarp kniv, så den ikke presses flad.
Kom kanelsneglene i et stort ildfastfad, gerne beklædt med bagepapir og med mindst 1 cm plads mellem hver.
Dæk fadet med film og lad kanelsneglene hæve i køleskabet i mindst 10 timer.
Bagning
Tag fadet ud af køleskabet og stil det lunt mens ovnen varmer.
Tænd ovnen på 200 gr almindelig ovnluft (ingen varmluft).
Når ovnen er varm stilles fadet i midten af ovnen og bages i 23-25 min. Kanelsneglene er færdige når de er gyldne og gennembagte.