Nedenfor er nogle forslag til stribede bolcher. Smagen er for det meste kun i den største portion, men i enkelte tilfælde er det kombinerede smagsindtryk i de forskellige farver, hvis det er tilfældet fremgår det tydeligt. Det samme er tilfældet hvis der er brugt anden størrelse end basismassen.
1/2 portion tages fra og deles yderligere i to portioner
Rød = 1 ml.
Grøn = 0,5 ml.
Resten koges svagt med 3 tsk. hvid pulver – kun til det er blandet godt sammen, pas på at temperaturen ikke stiger yderligere og pas på, det hvide pulver kan få det til at bruse lidt.
Den hvide hældes på måtten, og når den er kølet lidt tilsættes
2 ml. æble
1 ml. kanel
Træk den hvide lidt mens den æltes så den bliver lidt lysere.
Lav nu en tyk pølse af den hvide og en pølse på samme længde af hver af farverne. Farverne sættes på hver sin side og pølsen rulles rund og strækkes. Når den bliver for lang klippes den i to og hver del rulles/trækkes nu, drejes en smule på midten og foldes – rul og træk, fold osv. et par gange med hver af portionerne. Der kommer nu smalle striber udenpå og mønster inden i. Enderne klippes hurtigt af mens de stadig er ret lune og kan bruges til nogle flotte slikkepinde og stængerne trækkes/rulles i passende tykkelse og længde til at blive hakket når de er kølet tilpas.
TTT
2/3 masse
Appelsin
3 ml. orange flavour
2,5 ml. gul
4 dråber rød
Lakrids
3,5 ml. lakridsestrakt (flydende)
3 ml. sort
Halvdelen af hver portion klippes i passende bolcher.
Den anden halvdel af hver portion laves til to pølser hver – alle fire skal være lige lange. Læg en orange og en sort ved siden af hinanden. Læg en orange ovenpå den sorte og en sort ovenpå den orange, så de ligger 2×2. Tril og træk til stænger som hakkes.
Nogen af dem kan deles i lidt kortere stænger og snoes et par gange til halloweenstænger.
- Forside
- Kom igang
- Bolchegrundmasse
- Basismetode
- Stribede bolcher
- Bolcher med slag
- Slikkepinde
- Smagsvarianter – almindelige bolcher
- Smagsvarianter – bolcher med slag
- Opbevaring
- Tips til success