Smagsvarianter – stribede bolcher

Nedenfor er nogle forslag til stribede bolcher. Smagen er for det meste kun i den største portion, men i enkelte tilfælde er det kombinerede smagsindtryk i de forskellige farver, hvis det er tilfældet fremgår det tydeligt. Det samme er tilfældet hvis der er brugt anden størrelse end basismassen.

ITC
(Fordel hvis man er to til at lave det – én farver striberne og én laver den hvide)
1/2 portion tages fra og deles yderligere i to portioner
Rød = 1 ml.
Grøn = 0,5 ml.
Hold farverne hver for sig og hold dem lune indtil den hvide er klar.

Resten koges svagt med 3 tsk. hvid pulver – kun til det er blandet godt sammen, pas på at temperaturen ikke stiger yderligere og pas på, det hvide pulver kan få det til at bruse lidt.
Den hvide hældes på måtten, og når den er kølet lidt tilsættes
2 ml. æble
1 ml. kanel

Træk den hvide lidt mens den æltes så den bliver lidt lysere.

Lav nu en tyk pølse af den hvide og en pølse på samme længde af hver af farverne. Farverne sættes på hver sin side og pølsen rulles rund og strækkes. Når den bliver for lang klippes den i to og hver del rulles/trækkes nu, drejes en smule på midten og foldes – rul og træk, fold osv. et par gange med hver af portionerne. Der kommer nu smalle striber udenpå og mønster inden i. Enderne klippes hurtigt af mens de stadig er ret lune og kan bruges til nogle flotte slikkepinde og stængerne trækkes/rulles i passende tykkelse og længde til at blive hakket når de er kølet tilpas.

Færdige ITC bolcher

TTT

(Fordel hvis man er to om at lave dem – én til den farvede og én til den hvide)
2/3 masse
Lilla – til du synes farven er passende. Den skal være ret mørk for at gøre sig godt mod den cremefarvede.
1,5 ml. bali (baily) aroma
1/3 masse blandes med ca. 1,5 tsk. hvid (gerne i gryden – hvis i er to om det). Resultatet skal være en lys beige farve.
Tril den lilla til en pølse og del den hvide i tre pølser på samme længde som den lilla. Sæt de tre hvide jævnt rundt om den lilla og tril/træk en rund pølse. Træk og klip i passende bolche stykker.
TTT bolcher klippes

 

Halloween
(Vi var to om denne og startede samtidigt med hver sin smag)
Denne portion er dobbelt, forstået på den måde at man laver en portion Appelsin og en portion Lakrids

Appelsin
3 ml. orange flavour
2,5 ml. gul
4 dråber rød

Lakrids
3,5 ml. lakridsestrakt (flydende)
3 ml. sort

Halvdelen af hver portion klippes i passende bolcher.

Den anden halvdel af hver portion laves til to pølser hver – alle fire skal være lige lange. Læg en orange og en sort ved siden af hinanden. Læg en orange ovenpå den sorte og en sort ovenpå den orange, så de ligger 2×2. Tril og træk til stænger som hakkes.

Nogen af dem kan deles i lidt kortere stænger og snoes et par gange til halloweenstænger.

Halloween stænger

 

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.