Stribede bolcher

Hvis du skal lave striber tager du 1/3 af bolchemassen fra så snart det kan samles en lille smule og farver det i den ønskede kontrast farve. Normalt sætter man ikke smag til denne del, men du kan godt – så skal du bare være forberedt på at bruge ovnen for at styre blødheden på massen (se tips). 

Den anden del tilstættes farve og smag og rulles til en tyk pølse. Første farve deles nu i f.eks. tre pølser som sættes på den tykke pølse, og hvis de ikke hænger ordentligt sammen, så læg det i ovnen til de gør og det kan rulles ordentligt. Rul og træk i ønsket tykkelse og klip. 

TTT-bolcher, lilla med tre creme-farvede striber

Sørg for at der er tydelig forskel på de to farver, og bland gerne hvid i den ene (eller begge) for at de ikke skal være for gennemsigtige og dermed for sammenflydende i farven i de færdige bolcher. 

Færdige TTT-bolcher

Variationer
a) Træk pølserne og fold – træk og fold, det giver tyndere striber og striber indeni  bolchet også, og det kan kun ses hvis de hakkes. 

ITC-bolcher, der er sat en rød og en grøn stribe på, hvorefter de er trukket og lagt sammen flere gange. De øverste har fået flere træk og sammenlæg end de nederste.
Færdige ITC bolcher, hakkede så man også kan se farverne indeni.
b) Sno pølserne inden de klippes eller hakkes. Du kan også lade de snoede stænger være som stænger.

 

Halloween stænger

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.