Hvis du skal lave striber tager du 1/3 af bolchemassen fra så snart det kan samles en lille smule og farver det i den ønskede kontrast farve. Normalt sætter man ikke smag til denne del, men du kan godt – så skal du bare være forberedt på at bruge ovnen for at styre blødheden på massen (se tips).
Den anden del tilstættes farve og smag og rulles til en tyk pølse. Første farve deles nu i f.eks. tre pølser som sættes på den tykke pølse, og hvis de ikke hænger ordentligt sammen, så læg det i ovnen til de gør og det kan rulles ordentligt. Rul og træk i ønsket tykkelse og klip.
Sørg for at der er tydelig forskel på de to farver, og bland gerne hvid i den ene (eller begge) for at de ikke skal være for gennemsigtige og dermed for sammenflydende i farven i de færdige bolcher.
Variationer
a) Træk pølserne og fold – træk og fold, det giver tyndere striber og striber indeni bolchet også, og det kan kun ses hvis de hakkes.