Et tip vi benytter meget, er at have ovnen tændt på 70-80 grader, og når bolchemassen bliver for kold og hård at arbejde med, lægger vi den lige ind et par minutter så den er blød og smidig igen. Sæt en bageplade midt i ovnen og læg et stykke oliesmurt bagepapir på.
Og under bolchemåtten har vi et håndklæde.
Skal du arbejde med lakrids eller andre former for pulver, f.eks. titanhvid, kan man forlænge arbejdstiden ved at have en varm bageplade (max. 50 grader) som man lægger under sin bolchemåtte.
Vi bruger alm. tynde strik-handsker under latex handsker. Det gør at man kan røre den varme bolchemasse hurtigere uden at brænde hænderne, og dermed hurtigere kan ælte og trække luft i. Husk at have godt med olie på latexhandskerne også.
Citronsyre bruges som smagsforstærker, men ikke alle kan tåle det. Jeg har hos Bolsjehuset fundet æblesyre som skulle kunne bruges istedet, men har endnu ikke nået at prøve det.