Når man skal lave slikkepinde er fremgangsmåden den samme som ved alle andre bolcher lige frem til når de skal klippes. Massen må gerne stadig være lidt lun og smidig. Istedet for at lave små bolcher klipper man et passende stykke af og stikker hurtigt en pind i. Ved slikkepinde er det vigtigt at der ikke er skarpe kanter eller spidser, da det er meget ubehageligt at spise en slikkepind der skærer eller river. Form derfor slikkepinden med hånden mens den stadig er lun og tril eller vend dem ofte mens de køler. Det tager lidt længere tid før de helt holder formen end for bolcher.
Hvis man laver stribede bolcher kan det give nogle fantastisk flotte slikkepinde hvis man bruger de afklippede ender og former slikkepinde af dem.
Slikkepinde er en hurtig måde at færdiggøre en portion hvis den er ved at blive for svær at klippe og man ikke lige har tændt ovnen til at blødgøre massen i, men det kan være svært at få pinden til at sidde ordentligt hvis du allerede har trukket din masse tynd. Husk at midten som regel er varmere end ydersiden, og derfor kan man med lidt snilde som regel godt få mast det omkring pinden, ellers må man ty til hakkemetoden.