Når man skal lave bolcher er det vigtigt at have redskaberne i orden. En god bolchemåtte er et “must”. Man kan få flere former for silikonevæv, hvilket jeg foretrækker, men vi startede med en tynd teflonmåtte som fulgte med i et startsæt fra Panduro – glimrende begyndermåtte, især efter at jeg fandt på at bruge malertape til at klistre den på en bageplade. Men den måtte sled vi hul i i løbet af et års tid (ja vi lavede mange bolcher) så nu har vi en silikonemåtte, også fra Panduro.
Desuden skal man bruge engangspipetter eller engangssprøjter til farver og smagsstoffer, en si til den hvide farve (og også god lige at køre lakridspulveret igennem inden det skal bruges) plastikskrabere, gerne en silikone dejskraber (skal kunne tåle høj varme), en rustfri kasserolle med låg (ikke aluminium), stor saks, silikone bagepensel (dem med hår har det med at tabe hårene, og det er ikke rart med hår i bolcherne) og et sukkertermometer. Man skal også bruge decilittermål, en vægt, og måleskeer. Og så skal man selvfølgelig bruge farver og smagsstoffer. Det er nogen gange en fordel, hvis man har små skåle eller æggebægre man kan lægge opmålte pulverstoffer klar i.
Hvis man vil lave bolcher med slag og mønstre indeni, er det en god idé at anskaffe sig en gammeldags brødhakke – og den skal køre meget let og løst.
Jeg har en god sammenblanding af redskaber og materialer fra Panduro, Det søde liv og Bolsjehuset Man skal vælge de redskaber man arbejder bedst med, og være opmærksom på, at der kan være foreskel på hvor kraftige farver og aromaer er, alt efter hvor de kommer fra. Derfor vil jeg anbefale at man bruger mine opskrifter som vejledende og prøver sig frem.
Man skal også bruge latex eller gummihandsker. Vi bruger engangs, men for ikke at brænde sig på bolchemassen er jeg begyndt at bruge tynde strikvanter indenunder, det giver mere tid til at arbejde med massen inden den bliver for kold.
Inden man begynder er det en god idé at måle smags- og farvestoffer op samt at oliere måtte, dejskrabere og saks. Brug en madolie uden for meget smag, eks. rapsolie eller vindruekerneolie.