Kogt Torskerogn

Frisk torskerogn med kartofler og tangsalat

Hvert år på denne tid køber vi gerne frisk torskerogn, da vi synes det smager fantastisk, og så er det rigtig nemt at lave.

Vi plejer at købe de små, hele bukser for dem plejer vi bedst at kunne lide, men dem var der ikke så mange af og fiskehandleren anbefalede os at købe en halv buks af en stor en (der var 625 g.). Nå ja, hvorfor ikke, især da hun også kunne fortælle os at de ikke var for modne og hvordan man kunne se både det og friskheden.

Når du køber torskerogn i bukser skal du bede fiskehandleren pakke det ind i pergamentpapir, få nye elastikker om til at holde pakken samlet. Så kan du nemt koge torskerognen i det og den holder formen. Husk at fjerne det yderste papir som de oftest også er pakket i.

Kan fiskehandleren ikke være behjælpelig med at lave pakken i noget papir du kan koge, så kan du selv lave pakken af bagepapir, men det er lidt mere skrøbeligt og du skal passe på at det ikke revner.

Kom pakken i en gryde med rigeligt let-saltet vand og kog rognen i 45 min. Hvis du kun har de små bukser og laver flere små pakker for at det skal koge mere jævnt, kan 25 – 30 minutter være nok. Desværre er det ikke til at se om de er færdige før de skæres igennem. Når torskerognen er kogt og skåret dryppes med en lille smule citronsaft.

Idag blev torskerognen serveret med kogte kartofler, købt tangsalat (fiskehandleren havde det) og en dressing af:

Creme fraiche
En smule friskpresset citronsaft 
Frisk dild
Friskkværnet hvid pebber
Lidt salt

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.