TexMex Chili con carne

Her ved vinterens sidste krampetrækninger fik jeg lyst til en gammel klassiker. Chili con carne der med sin runde smag og varmende chili er perfect til en kølig forårsaften.

800 gr magert hakket oksekød
4 mellemstore løg
10 fed hvidløg
5-6 chillier efter smag (jeg brugte hvad jeg lige havde ved hånden: 3 grønne spanske, 1 rød thai, 1 jalapeño og 1 santa fe)
4 grønne peberfrugter
2 tsk røget paprika
3 tsk stødt spidskommen
3 tsk tørret estragon
2 hele anisstjerner
3 laurbærblade
4 dåser hakket tomat
60 gram 70% chocolade
4 dåser røde kidney bønner
salt & peber
lidt olie

Forberedelsen er simpel: Der skal hakkes! Hak løg (ikke for fint), hvidløg (fint), chili (meget fint) og chocoladen (revet eller super fint).

Peberfrugterne skæres i 1×1 cm tern. Kom bønnerne op i en si og skyld alt vædsken af dem.

Kom en stor gryde på komfuret og kom lidt olie i. Kom løgene i og steg dem ved mellem varme indtil der er begyndt at blive brune. Kom herefter hvidløg og chili i og lade det stege med et par minutter uden de tager farve.

Nu kommes kødet i og røres rundt så det begynder at brune. Kom herefter peberfrugter, paprika, spidskommen, estragon, anis of laurbærblade i retten. Steg det hele under omrøring et par minutter indtil alt kødet har fået farve (ikke mørk farve bare ikke rødt mere).

Kom herefter de hakkede tomater og chokoladen i. Rør godt rundt, kom låget på og lad det langsomt komme i kog. Skru herefter ned og lad den simre stille og roligt på lav varme et par timer.

Efter et par timer kommes bønnerne i og der smages til med salt og peber. Lad retten simre en time mere inden du serverer den.

Chili con carne spises som den er med en ske evt. med lidt cremefraiche over, groft brød og en god salat til.

Tip: En chili con carne smager altid bedre dagen efter. Lad den stå til dagen efter og varm den langsomt op inden servering.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.