Svinekæber braiseret i æblejuice

Efterårsvejret sniger sig ind over landet og vores lokale SuperBrugs, som ellers aldrig har noget spændende, havde svinekæber liggende i køledisken.

Kun vores søn har prøvet at lave svinekæber før, da han gik hos Meyer, så frem med google i gang med at surfe gode opskrifter. På de danske madblogs er der to svinekæbe trends: Rødvin eller øl… Med få undtagelser og lidt variationer i urterne er det enten det ene eller det andet svinekæberne braiseres i til de er møre. Men når man skifter søgesprog til engelsk så ændrer tendenses sig og den gamle britiske forkærlighed for svinekød og æble vinder frem. Da vi har næsten en hel liter æblejuice tilovers fra gårsdagens bacontærte forsøg er jo oplagt at gøre dem kunsten efter og derfor denne opskrift baseret på inspiration fra mange andre og hvad vi havde i køleskabet.

Svinekæber braiseret i æblejuice

Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk
Keyword: simremad, Svinekæber, æblejuice
Antal: 4 personer
Forfatter: Foodies.dk

Ingredienser

 • 1 kg svinekæber afpudsede
 • 2 gulerødder skåret i grove tern
 • 1 persillerod skåret i grove tern
 • 1 løg skåret i kvarte
 • 10 forårsløg skåret i store stykker (også det grønne)
 • 1 helt hvidløg skåret i halv
 • 4 cm ingefær skåret i skiver
 • 2 spsk honning
 • 4 dl æblejuice
 • 1 laurbærblad
 • ½ l svinebouillon
 • Rapsolie

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 175gr.
 • Varm olien i en stegegryde der kan gå i ovnen. Brun svinekæberne i ca 4 min på hver side til de er karamelliserede, tag dem op og stil dem til side.
 • Kom gulerod, persillerod, løg, forårsløg og hvidløg i gryden og sauter til de får lidt farve. Kom honningen i og rør grundigt rundt. Herefter kommes svinekæberne tilbage i gryden og der tilsætte æblejuice. Bring gryden i kog og lad den simre i 15 min eller til væden er reduceret til det halve.
 • Hæld svinebouillon i og bring gryden i småkog igen. Kom låget på og stil gryden i ovnen hvor den skal stå og hygge sig de næste 2½ timer indtil svinekæberne er helt møre. Hold øje med at der er væske nok og tilføj lidt mere bouillon eller æblejuice hvis den begynder at koge tør.
 • Tag gryden ud af ovnen og tag svinekæberne op og stil til side. Si alle grøntsagerne fra koge væsken og stil gryden tilbage på komfuret. Lad saucen koge ind til den er reduceret til ca. halv og skim fedtet af undervejs. Kom svinekæberne tilbage i gryden og lad dem varme igennem ved lav varme inden servering.
 • Smag saucen til med salt og peber og server retten sammen med ovnbagte rodfrugter eller kartoffelmos.

One thought on “Svinekæber braiseret i æblejuice

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.