Grillede (Ham)burgere

Hvorfor er de fleste danske burgere (næsten) altid kedelige, tynde, tørre og uden smag? Brug lidt extra tid og få en saftig velsmagende burger istedet!

Burgere til 4 personer
800 gr hakket oksekød (12% fedt)
1 stort løg, fint hakket
2 fed hvidløg, presset
1 spsk worchestershire sauce
10 dråber tabasco sauce
Salt&peber efter behag (kan udelades)

Bland det hele sammen i en skål og lad det trække ½-1 time i køleskabet.

Del kødet i 4 lige store portioner og form til bøffer der er lidt større end de boller du evt. har tænkt dig at servere burgerne i, da de trækker sig lidt sammen på grillen. Lad burgerne hvile ved stuetemperatur 1 times tid inden du griller dem.

Når du griller dem er det vigtigt du gør det rigtigt så de ikke bliver tørre og kedelige, men stadigvæk har den ‘kullede’ smag.

Brug trækul hvis ikke du skal grille andet. Sørg for at kullene er helt klar og grillristen er varmet godt op inden du kommer burgerne på. Grill dem ca. 1½ min på den ene side, vend dem og grill dem så indtil der danner sig saft på overfladen. Vil du gerne have cheesebrugers lægges en skive god ost (helst en god cheddar) ovenpå lige inden de er færdige.

Tages af og serveres straks i gode boller der er ristet på grillen med tilbehør efter smag og behag.

Klassisk tilbehør i en god burger er salatblade, tomat, rå løg, ketchup og sennep, men en god salsa eller guacamole er også godt. Server franske kartofler til.

Tip: Brug ikke kød med mindre fedt. Det kan godt være det er sundere, men tilgengæld får du 100% garanteret en tør burger.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.