Bulgur er knust hvede som i mellemøsten ofte bruges i stedet for ris. Den kan koges eller dampes og serves enten varm i stedet for ris eller kold i salater som i for eksempel denne traditionelle Libanesiske opskrift.
2 dl bulgur
1 løg (Alm. eller rødløg), hakket eller tynde strimler.
1 stort bundt bredbladet persille, hakket (kun bladene)
4 tomater
½ dl olivenolie
Saft fra 1 citron
½ tsk salt
½ tsk sort peber
½ dl mynteblade, hakket
Kom 4 dl vand i en gryde og bring i kog. Tilsæt bulguren og lad den småkoge i 10 min. Hæld op i en si og lad overskydende vand dryppe af mens bulguren køler af.
Skær tomaterne i tynde både og fjern kernerne med en ske.
Kom bulgur, løg, tomater og krydderurterne op i en passende skål.
Bland olie, citronsaft, salt, peber og hvidløg godt – jeg plejer at ryste det sammen i en meljævner – og kom over salaten. Bland godt og server.