Der findes ikke meget der smager lige så godt som friskt hjemmebagt brød og det behøver ikke at være svært. Et af de simpleste brød er gammeldags bondebrød:
½l lunkent vand
50gr gær
800gr Hvedemel
2 tsk salt
Opløs gæren i vandet og kom mel og salt i. Det hele røres sammen og æltes grundigt – det bliver mere luftigt alt efter hvor længe det æltes.
Stilles til hævning lunt i 30min. hvorefter det slås ned. Brødet formes ved at dejen rulels ud til en stor trekenat og derefter rulles sammen fra den brede ende af. Man kan også dele dejen og lave 2 brød hvis man ønsker mindre brød. Brødet efter hæves på pladen i 40min.
Bages ved 250o i 15min og derefter i 20min ved 175o (15-16min hvis du har lavet 2 brød ud af dejen).
Hvis man bruger gammeldags mel med kimdele istedet for almindeligt super hvidt mel så samger dette brød som brødet man får i Spanien 😉
God fornøjelse!