Borstj

Som mellemret til vores russiske aften, lavede vi denne forbløffende gode russiske rødbedesuppe. Det bliver absolut ikke sidste gang den indgår i vores menuer.

Den er simpel, indeholder gode basis råvarer og tager næsten ingen tid at forberede.

 

Ingredienser:

  • ca. 20 g smør/olie til at svitse i
  • 1 stort løg
  • 400 g skrællede rødbeder
  • 1 kartoffel
  • 1 laurbærblad
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g hvidkål
  • 1/2 liter bouillon (hønse-, grønsags- eller okse-)
  • 100 g Selleri rod (pastinak eller persillerod)
  • lidt bacon
  • evt. en sjat hvidvin
  • 1 tsk salt
  • groftkværnet peber

Tilbehør:

  • 1/2 liter cremefraiche
  • revet peberrod
  • salt og peber

Tilberedning
Skær alle grøntsager i tern og svits dem i smørret, uden de tager farve. Hvis man bruger bacon skal denne skæres i tern og svitses først Hæld bouillon og krydderier i, og lad suppen koge til grøntsagerne er møre.

Suppen blendes til en tyk grød og serveres varm med creme fraiche pyntet med revet peberrod.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.