Muslinger med tomat og sorte oliven

Det sker en sjælden gang imellem, at man falder over eller for serveret en ret, hvis smag er så god, at man med det samme  føler sig transporteret væk fra hverdagen til et bedre sted.

Sådan er det med denne opskrift. Så simpel og hurtig at tilberede, men en enkelt mundfuld og pludseligt sidder man i Italien på en lille café… Sol, sommer og havudsigt er her samlet i en gryde.

Ingredienser

  • 10 fed hvidløg (pillede)
  • oliven olie
  • Stort bundt persille
  • 2 dåser hakket tomat
  • 300gr Kalamata oliven uden sten (køb med sten og fjern stenene selv)
  • 1-2kg muslinger

Tilberedning
Hak hvidløgene (ikke alt for fint) og persillen. Find en stor (meget stor) gryde frem og varm olien op. Sauter hvidløg og persille et par min. uden at hvidløgene brunes. Hæld tomater og oliven i og lad det hele koge i 5-10min.
Muslingerne hældes i og koges til de åbner sig (ca. 6-8min). Hvis gryden er høj er det en god ide at røre et par gange.

Serveres i skåle med groft brød til. Kan bruges både som forret og hovedret.

2 thoughts on “Muslinger med tomat og sorte oliven

  1. Jeg lavede i dag en udgave der var lidt anderledes, jeg havde kun muslinger på glas, men det her lød så lækkert, men da jeg kom i gang opdagede jeg at jeg ikke havde dåsetomater. Svitsede det hele på en pande også muslingerne, kom halverede coktail tomater i, lidt vand og tomat pure. Spiste flutes til …det var virkelig lækkert.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.