Tomatsuppe

Det er koldt ude og vi er alle små-forkølede, og så er det suppetid. Denne tomatsuppe er umådelig nem at lave og smager dejligt frisk.

Tomatsuppe

1 spsk. olie
3 fed hviløg, knust
2 mellem løg, hakkes fint
1 ds. tomatpasta
3 ds. hakkede tomater
basilikum
timian
oregano
1 grøntsagesboullonterning
vand
suppepasta
frisk kværnet peber og lidt salt
Evt. lidt citronsaft
Evt. creme fraiche og frisk hakket basilikum

Svits hvidløg og løg i olien, tilsæt basikilun, timian og oregano, ca. 1 spsk af hver. Tilsæt tomatpastaen og svits hurtigt og hæld så de tre dåser hakkede tomater i. Knus buillonterningen ned i suppen og hæld 2-3 dl. vand ved. Varm suppen langsom op, blend evt. med en stavblender – og pas på at det ikke sprøjter.

Tilsæt mere vand efter behag og kog suppen med passende mængde suppe pasta – det kan være mini skaller, suppehorn eller hvad du ni bedst kan lide. Når pastaen koges i en tyk suppe istedet for vand, skal den nogen gange have et par minutter mere, fisk lidt op og prøv dig frem.

Tilsæt evt. mere vand hvis pastaen har suget for meget. Smag til med salt og peber og evt. citronsaft.

Serveres rygende varm, gerne med en klat cremefraiche i midten, drysset med lidt hakket basilikum og en skive godt brød til.

About

3 thoughts on “Tomatsuppe

  1. Hej.
    Dejlig god og enkel opskrift på tomatsuppe. Jeg fulgte opskriften, men tilføjede 1-2 hakkede chilier, hvilket gjorde suppen lidt mere stærk og smagsfuld. Det kan anbefales.
    Mvh. Malene

  2. Hi P. Hmm, if you want tomato soup next time, you’d better come in winter time else it will be Gazpacho 😉 But, I’ll try to remember. And you might owe us a recipe, but if so, we have no idea which one…

  3. Oh, oh, oh! Tomato soup? My favorite soup of all time. And I say that with the full expectation of seeing it show up on the table next time V’s cousin drags me across the pond and next to the highway. Also, do I owe you a recipe? I owe somebody in DK a recipe and I can’t remember who it is, so I thought I’d try the people with the food blog.

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.