Pasta med bacon og champignon

Nogle dage har man bare lyst til simpel lækker mad og noget af det nemmeste er pasta. Super simpel er dette en pastasovs der kan tilberedes mens pastavandet bringes i kog. Til 3 portioner brugte jeg

150 gr god saltet og tørret bacon
150 gr rosenchampignon
1 løg
3 fed hvidløg
2½ dl fløde (kaffefløde)
peber
Parmesanost

Sæt pastavandet over. Skær bacon i mindre stykker eller tern og kom dem på en passende pande og tænd for blusset. Mens panden varmer op skæres champignon i skiver (ikke for tynde), løg og hvidløg hakkes fint.

Når baconen begynder at tage farve steges den indtil den er brun og herefter tages den af panden med en hulske, eller andet der lader fedstoffet blive tilbage, og stilles til side. Hvis der er meget fedtstof i panden hældes det overskydende af mens man sørger for at der er nok tilbage til at stege champignonerne.

Steg champignonerne på panden og når de har fået god farve tages de ligeledes af og stilles til side sammen med baconen og løgene kommes på panden.

Steg løgene til de er klare og kom herefter hvidløg på panden. Steg hvidløg og løg i 30 sekunder mens der sørges for at hvidløget ikke brunes. Hæld fløden på panden og skru ned for blusset så snart det koger. Kom bacon og champignon tilbage i sovsen, smag til med peber og lad den stå og holde sig varm mens pastaen koges.

Når pastaen er kogt (vi brugte frisk pasta) tages pastaen op og kommes i panden med sovsen. Vend pastaen til den er helt dækket af sovsen.

Serveres straks med parmesanost revet henover.

Måske ikke den sundeste ret – men den smager godt 😀

 

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.