Langtidsstegt nakkefilet med æbler og ahornsirup

Fruen og sønnen kom hjem fra Kildebrønde i dag med 8 kg Elstar æbler så naturligvis måtte et par stykker af dem indgå i aftensmaden, som endte med at være nakkefilet stegt i Römertopft.

1 nakkefilet
3 æbler
1 løg
3 fed hvidløg
Lidt ahornsirup
Salvie
Salt og peber

Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i halve. Pil løget og skær det i kvarte. Pil hvidløg og skør dem i halv på langs. Krydr kødet grundigt med salt og peber på alle sider.

Kom æbler, løg og hvidløg i bunden af römertopfen og kom salvie ved. Vi havde desværre ikke noget frisk salvie så det blev til lidt tørret drysset henover. Læg stegen ovenpå og hæld lidt ahornsirup udover den.

Herefter kommes låget på og det hele stilles i kold ovn. Tænd ovnen på 175 grader og lad stegen hygge sig i 3 timer.

Når de 3 timer er gået tages stegen ud. Kom æble, løg og safterne op i en blender og blend til en tyk sauce som smages til med salt, peber og evt. lidt æbleeddike.

Server kødet med saucen og karofler.

 

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.