Marrokansk kylling a la Antiatlas

Denne opskrift har jeg fået af en god veninde, der har rejst meget i den arabiske verden og idag er Marrokansk gift. Det er en nem måde at få en helt almindelig kylling til at smage af nordafrika.

Ingredienser

Kylling

  • 1 kylling
  • 4 store løg
  • ½-1 knold selleri
  • 1pk rosiner
  • 1 pose mandler
  • 1 Spsk. spidskommen
  • 1 Spsk. ingefær
  • Salt+peber
  • olie
  • Vand

Ris

  • Lange ris (ca. 1 dl pr. pers.)
  • 1 Spsk. smør
  • 1 knivspids kardemomme
  • 1 knivspids nelliker
  • 2 knivspids Gurkemeje
  • 2 knivspids Sumak
  • Salt

Tilberedning

Kylling
Tag skindet af kyllingen og parter den. Skræl løgene og skær dem i ringe.
Svitz løgringene i olie og kom krydderierne i. Rør rundt og tilsæt herefter ca. 1. liter vand.
Læg kyllingestykerne i og lad småkoge ved svag varme.
Skræl selleri og skær i terninger og tilsæt dette. Hæld evt. mere vand i, så kyllingestykkerne er dækket.
Smut mandlerne og tilsæt disse sammen med rosinerne.
Lad retten småkoge under låg i 1½-2 timer.
Retten serveres sammen med ris.

Ris
Smelt smør og tilsæt ris og krydderier. Dette steges i ca. 2min under omrøring.
Tilsæt vand (1½dl pr. dl ris) og lad koge i 15-20min til vandet er kogt fra.

Inden servering hældes risen evt. i en skål og presses sammen med en grydeske. Herefter kan den vendes ud på et stort fad og serveres med kyllingen rundt om.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.