Marrokansk kylling a la Antiatlas

Denne opskrift har jeg fået af en god veninde, der har rejst meget i den arabiske verden og idag er Marrokansk gift. Det er en nem måde at få en helt almindelig kylling til at smage af nordafrika.

Ingredienser

Kylling

  • 1 kylling
  • 4 store løg
  • ½-1 knold selleri
  • 1pk rosiner
  • 1 pose mandler
  • 1 Spsk. spidskommen
  • 1 Spsk. ingefær
  • Salt+peber
  • olie
  • Vand

Ris

  • Lange ris (ca. 1 dl pr. pers.)
  • 1 Spsk. smør
  • 1 knivspids kardemomme
  • 1 knivspids nelliker
  • 2 knivspids Gurkemeje
  • 2 knivspids Sumak
  • Salt

Tilberedning

Kylling
Tag skindet af kyllingen og parter den. Skræl løgene og skær dem i ringe.
Svitz løgringene i olie og kom krydderierne i. Rør rundt og tilsæt herefter ca. 1. liter vand.
Læg kyllingestykerne i og lad småkoge ved svag varme.
Skræl selleri og skær i terninger og tilsæt dette. Hæld evt. mere vand i, så kyllingestykkerne er dækket.
Smut mandlerne og tilsæt disse sammen med rosinerne.
Lad retten småkoge under låg i 1½-2 timer.
Retten serveres sammen med ris.

Ris
Smelt smør og tilsæt ris og krydderier. Dette steges i ca. 2min under omrøring.
Tilsæt vand (1½dl pr. dl ris) og lad koge i 15-20min til vandet er kogt fra.

Inden servering hældes risen evt. i en skål og presses sammen med en grydeske. Herefter kan den vendes ud på et stort fad og serveres med kyllingen rundt om.

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.