Denne opskrift har jeg fået af en god veninde, der har rejst meget i den arabiske verden og idag er Marrokansk gift. Det er en nem måde at få en helt almindelig kylling til at smage af nordafrika.
Ingredienser
Kylling
- 1 kylling
- 4 store løg
- ½-1 knold selleri
- 1pk rosiner
- 1 pose mandler
- 1 Spsk. spidskommen
- 1 Spsk. ingefær
- Salt+peber
- olie
- Vand
Ris
- Lange ris (ca. 1 dl pr. pers.)
- 1 Spsk. smør
- 1 knivspids kardemomme
- 1 knivspids nelliker
- 2 knivspids Gurkemeje
- 2 knivspids Sumak
- Salt
Tilberedning
Kylling
Tag skindet af kyllingen og parter den. Skræl løgene og skær dem i ringe.
Svitz løgringene i olie og kom krydderierne i. Rør rundt og tilsæt herefter ca. 1. liter vand.
Læg kyllingestykerne i og lad småkoge ved svag varme.
Skræl selleri og skær i terninger og tilsæt dette. Hæld evt. mere vand i, så kyllingestykkerne er dækket.
Smut mandlerne og tilsæt disse sammen med rosinerne.
Lad retten småkoge under låg i 1½-2 timer.
Retten serveres sammen med ris.
Ris
Smelt smør og tilsæt ris og krydderier. Dette steges i ca. 2min under omrøring.
Tilsæt vand (1½dl pr. dl ris) og lad koge i 15-20min til vandet er kogt fra.
Inden servering hældes risen evt. i en skål og presses sammen med en grydeske. Herefter kan den vendes ud på et stort fad og serveres med kyllingen rundt om.