
En lækker hurtig jordbær dessert, som vi serverede til vores sølvbryllup 🙂
Jordbær i Cointreau sirup
Nem lækker jordbær dessert
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 stk Appelsin Skal være usprøjtet og helst økologisk
- 4 spsk sukker
- 6 spsk vand
- 4 spsk Cointreau Anden Triple Sec likør kan bruges
- 500 gr Jordbær
- 0,25 l Piskefløde
Sådan gør du
- Lav tynde strimler at appelsin skræl uden at få det hvide underlag med. Man kan med fordel bruge et julienne jern, men har man ikke et sådant, så brug en kartoffelskræller, skræl appelsinen i brede strimler, uden at få det hvide underlag med og skær derefter til tynde strimler.
- I en lille gryde blandes vand, sukker og appelsin skræl. Bringes i kog og skal simre i 10 min.
- Tag gryden af varmen og lad siruppen den køle ned til under 60 grader.
- Mens siruppen afkøles renses jordbær og skæres i skiver. Husk at lægge 4 pæne jordbær til side til pynt.
- Når siruppen er afkølet blandes Cointreau i.
- Bland jordbær med Cointreau siruppen i en skål og lad det stå og marnere i mindst 2 timer, gerne et par timer længere.
- Pisk fløden til flødeskum og server jordbær i små skåle med en god klat flødeskum på toppen. Pynt med de hele jordbær.
Noter
Den oprindelige opskrift ville have at man lavede en chantilly creme, altså piskede flødeskummen med flormelis og vanilje, men da retten allerede er meget sød, synes vi den var bedre uden.
Det kan anbefales at drikke Möet & Chandon Nectar Imperial til 🙂