Hokkaidosuppe

Kan ikke huske hvor denne kommer fra, muligvis Aarstiderne, men jeg havde den ihvertfald på et stykke gulnet papir. Det er en yderst velsmagende suppe, som kan bruges til forret eller hovedret.

Ingredienser

  • 2 små hokkaido
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/4 l piskefløde (kan evt. udelades eller erstattes af 13%)
  • lidt frisk timian
  • salt og peber

Tilberedning
Hokkaidoen skrælles, kernerne tages ud og kødet skæres i store stykker. Hvidløg og løg svitses i olivenolien i en tykbundet gryde og hokkaidostykkerne tilsættes. Vand hældes ved til det godt og vel dækker. Koges ca. 1 time til hokkaidoen er let at mase ud med en gaffel. Stykkerne tages op af gryden, blendes/pureres og hældes tilbage. Tilsæt fløde og krydderier efter smag. Suppen kan spises både kold og varm, og kan i begge tilfælde med fordel laves nogle timer i forvejen, da det får smagen af hokkaido til at træde mere tydeligt frem.

Serveres sammen med brødcroutonner lavet med persille og hvidløg.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.