Shepherd’s pie

En ægte britisk klassiker. Denne ret kan også laves med okseød istedet for lam, men så hedder det en Cottage pie, og der findes også andre varianter.

Ingrdienser

  • 1 løg, hakket
  • 1 spsk oliven olie
  • ½ kg. hakket lam
  • 1 fed hvidløs, presset
  • 1 stor gulerod, i tern
  • 1 okse boullion terning
  • ½ kg hakkede tomater (1 dåse kan bruges istedte)
  • 1 spsk maizena
  • 3 spsk tomat pure
  • Salt og pepper
  • 1 kg skrællede kartofler
  • 125gr smør

Tilberedning
Først varmes olien på en pande. Løg, hvidløg og gulerod sauteres indtil de er bløde. Lammet kommes i sammen med boullion terning og sauteres indtil brunet og lidt tørt. Herefter blandes de hakkede tomater, tomat pureen og maizenaen i. Lad blandingen simre i ca. 15 min eller indtil det har fået en tykkere konsistens.

Mens kødet simrer skæres kartoflerne i tern og koges indtil de er bløde. Vandet hældes fra og de moses sammen med smørret. Smages til med salt og peber.

Kom kød blandingen i et dybt fad og kom kartoffelmosen ovenpå. Kommes i ovnen under grillen indtil overfladen er brun og sprød.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.