En ægte britisk klassiker. Denne ret kan også laves med okseød istedet for lam, men så hedder det en Cottage pie, og der findes også andre varianter.
Ingrdienser
- 1 løg, hakket
- 1 spsk oliven olie
- ½ kg. hakket lam
- 1 fed hvidløs, presset
- 1 stor gulerod, i tern
- 1 okse boullion terning
- ½ kg hakkede tomater (1 dåse kan bruges istedte)
- 1 spsk maizena
- 3 spsk tomat pure
- Salt og pepper
- 1 kg skrællede kartofler
- 125gr smør
Tilberedning
Først varmes olien på en pande. Løg, hvidløg og gulerod sauteres indtil de er bløde. Lammet kommes i sammen med boullion terning og sauteres indtil brunet og lidt tørt. Herefter blandes de hakkede tomater, tomat pureen og maizenaen i. Lad blandingen simre i ca. 15 min eller indtil det har fået en tykkere konsistens.
Mens kødet simrer skæres kartoflerne i tern og koges indtil de er bløde. Vandet hældes fra og de moses sammen med smørret. Smages til med salt og peber.
Kom kød blandingen i et dybt fad og kom kartoffelmosen ovenpå. Kommes i ovnen under grillen indtil overfladen er brun og sprød.