Pesto Genoese

Pesto kommer fra Liguria området i Italien og var oprindeligt en måde hvorpå den dejlige smag af basilikum kunne gemmes og nydes hele året. I dag er pesto blevet en ret for sig selv med et følge af lidenskablige pesto elskere der alle har deres egen idé om hvordan en pesto skal laves. Der findes endda et officielt Pesto Broderskab hvis formål der er at bevare den ægte pesto og der afholdes hvert år et officielt Pesto Mesterskab. Nedenstående opskrift er min pesto opskrift, som så vidt jeg ved ligger tæt op af Broderskabets.

Ingredienser

  • 100 gram rengjorte friske basilikum-blade
  • ca 1 dl Ekstra Jomfru Olie
  • ca 100 gram frisk revet Parmigiano Reggiano (hellere for meget end for lidt). Grana Padana kan også benyttes.
  • 20 gram frisk revet lagret Pecorino. 30 gram hvis der er brugt Grana Padana, for at opveje den lidt svagere smag.
  • 30 gram italienske pinjekerner
  • 1 fed knust hvidløg hvis det er alm. dansk hvidløg. Brug kun et halvt hvis der bruges italiensk eller spansk.
  • et drys salt efter smag (1/8 tsk/knivsspids)

Hvis man vil have den ægte konsistens skal det hele stødes i en stor morter, hvor ingredienserne tilføjes i den rækkefølge de er nævnt og så stødes til en lind konsistens. Er man lidt mindre fanatisk bruges en blender.

Serveres på frisk pasta helst en flad/bred pasta.

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.